Tylko dziś w Biedronce biorę zapas świątecznego składnika. Cena tak niska, że 3 sztuki to minimum

Dodano:
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Wielkimi krokami zbliżają się święta, a to oznacza jedno: wielkie pieczenie! Bez dobrego masła nie ma mowy o udanych wypiekach, a jego ceny potrafią zwalić z nóg. Dlatego ta promocja to prawdziwy hit.

W moim domu grudzień pachnie ciastem. Kruche ciasteczka, serniki, makowce, do wszystkiego potrzebne jest prawdziwe masło 82%, a nie jakieś miksy. Dlatego, gdy widzę taką okazję, serce rośnie. Dziś w Biedronce Masło Ekstra z polskiej mleczarni, które normalnie kosztuje prawie 8 złotych, można kupić za niecałe 3 złote. To oszczędność, której przed świętami nie można przegapić.To idealny moment, żeby zrobić zapasy. Promocja obowiązuje tylko w poniedziałek, 8 grudnia.

Masło świetnie znosi mrożenie, więc można śmiało kupić dozwolony limit, a potem wyciągać po kostce, gdy nadejdzie czas na świąteczne wypieki. Możesz też podzielić każdą kostkę na pół lub na ćwiartki i wyjmować wcześniej tyle, ile akurat będzie potrzebne. Każda kostka waży 200 g, więc bardzo łatwo zrobić równe porcje. Dzięki temu w gorączce przygotowań nie trzeba się martwić ani o dostępność, ani o cenę.

Jak kupić Masło Ekstra taniej?

  • Gdzie – sklepy Biedronka.
  • Kiedy – tylko w poniedziałek, 8.12.
  • Co trzeba zrobić – wziąć 3 opakowania Masła Ekstra (200 g).
  • Jaki jest warunek – zeskanować przy kasie kartę Moja Biedronka lub użyć aplikacji.
  • Jaka jest cena – przy zakupie 3 sztuk, każda kosztuje 2,99 zł (zamiast regularnej ceny 7,99 zł). Pamiętaj, że limit to 3 sztuki.

Co zrobić na święta z zapasem masła?

Taka promocja to idealna okazja, by bez stresu o koszty upiec wszystko to, co najlepsze. Dobre, prawdziwe masło to podstawa udanych świątecznych wypieków. Oto trzy klasyki, do których przyda ci się każda kostka.

  • Kruche ciasteczka maślane – to absolutna podstawa i smak świąt. Ich sekret tkwi właśnie w maśle – im go więcej i jest lepszej jakości, tym są bardziej kruche i rozpływające się w ustach. Zwykła margaryna nigdy nie da tego efektu. Można je wycinać w świąteczne kształty, dekorować lukrem lub po prostu zjeść prosto z blachy. Tak zrobisz najlepsze ciasteczka maślane.
  • Sernik królewski na kruchym spodzie – prawdziwy sernik nie może obejść się bez maślanego, kruchego spodu i kruszonki. To właśnie masło sprawia, że kakaowe ciasto jest idealnie kruche, a nie twarde jak kamień. W połączeniu z bogatą masą serową tworzy deser, który jest gwiazdą świątecznego stołu. Na maśle nie warto tu oszczędzać, bo to ono buduje cały smak spodu.
  • Makowiec zawijany – tradycyjny, drożdżowy makowiec potrzebuje masła nie tylko do ciasta, które dzięki niemu jest puszyste i wilgotne, ale też do masy makowej. Dodatek masła do maku sprawia, że farsz jest bardziej kremowy, aksamitny i nie jest suchy. To klasyka, która dzięki dobremu masłu zyskuje szlachetny, domowy smak. Sprawdź ten przepis na idealny makowiec.

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...