Biedronka szaleje przed 1 listopada. Aż tak tanie masło rzadko można kupić

Dodano:
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Wielka obniżka masła w Biedronce, ale tylko na jeden dzień. Każdy może zgarnąć trzy tanie kostki tuż przed 1 listopada i wolnym od handlu weekendem.

Masło za mniej niż 4 zł to wielka gratka dla łowców okazji. Po tak takie masło przed 1 listopada, czyli dniem Wszystkich Świętych, zaprasza klientów Biedronka. Oferta jest ważna tylko jeden dzień: w piątek 31 października.

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Promocja na tanie masło w Biedronce dotyczy konkretnego produktu: to masło ekstra marki Mleczna Dolina w kostkach po 200 g. To oferta: kup trzy i zapłać 42% mniej. Regularna cena tego masła to 6,99 zł. W promocji wyjdzie po 3,99 zł za kostkę.

Z promocji mogą skorzystać klienci, którzy posiadają aplikację lub kartę Moja Biedronka. Obowiązuje też limit: to trzy kostki masła na konto Moja Biedronka.

Jak wykorzystać w kuchni masło?

Masło to wszechstronny produkt, który warto wykorzystywać w kuchni nie tylko do smarowania pieczywa. To tłuszcz, bez którego wielu kucharzy nie wyobraża sobie dobrego gotowania.

Masło to świetna baza do sosów – np. klasycznego maślanego sosu do ryb, warzyw lub makaronu. Wystarczy rozpuścić masło, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i ewentualnie zioła (koperek, natkę pietruszki, estragon albo szałwię).

Masło dobrze nadaje się do smażenia jajek, naleśników czy warzyw – podkreśla ich smak i nadaje delikatną nutę. Można je także łączyć z oliwą, aby uzyskać wyższą temperaturę smażenia bez przypalania. W kuchni azjatyckiej masło klarowane (ghee) jest wykorzystywane do smażenia i nadawania potrawom orzechowego aromatu.

Z masła łatwo zrobić masło smakowe – wystarczy dodać zioła, czosnek, pieprz, suszone pomidory czy skórkę cytrynową. Takie masło można podać do grillowanego mięsa, pieczonych ziemniaków lub bagietki. Masło można wykorzystać także do przygotowania jajek w koszulce: odrobina masła w bulionie lub wodzie dodaje smaku i sprawia, że białko ładnie się ścina.

Kolejna dziedzina to wypieki (zarówno słodkie, jak i wytrawne) – masło nadaje kruchość ciastom kruchym i aromat babkom oraz drożdżówkom. W kuchni francuskiej używa się masła do smażenia naleśników crêpes lub do croissantów.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...