Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 59 tekstów

  • Przerażający kawałek mięsa w zupie ze szkolnej stołówki. „Tak karmią nasze dzieci” 20 lut 2019, 16:51 Rosyjskie media społecznościowe od kilku dni żyją zdjęciem mackopodobnego kawałka mięsa, które jeden z uczniów w Jurgamyszu wyłowił ze swojej zupy. Do przedmiotowej szkoły wysłano już inspekcję, która ma wyjaśnić sprawę.
  • Co znajdzie się w oscarowym menu? Szef kuchni zdradził szczegóły i pokazał zdjęcia 22 lut 2019, 13:36 Wytworne stroje, złote statuetki i czerwony dywan – dużo niespodzianek czeka gwiazdy przy okazji 91. ceremonii wręczenia Oscarów. Po tym jednak, jak szef kuchni Wolfgang Puck zdradził czego spróbują goście podczas tegorocznego Balu Gubernatorów, poczuliśmy żal, że nas tam nie...
  • Dieta kapuściana – nawet 6 kg w 7 dni. Czy to możliwe? 7 lut 2019, 16:23 Dieta kapuściana jest jedną z najbardziej kontrowersyjnych diet. Każdy o niej słyszał, a kto nie próbował, temu się się, że je się na niej wyłącznie zupę z kapusty. Otóż nie. Dowiedz się, na czym dokładnie polega dieta kapuściana i co znajduje się w jadłospisie. Jeśli jednak...
  • Czy sałatki tuczą? Niektóre tak 25 sty 2019, 14:33 Na pytanie, czy sałatki tuczą, większość z nas odpowie, że jest to niemożliwe. Tymczasem sałatka może być prawdziwą bombą kaloryczną. Wszystko zależy od tego, z jakich składników ją zrobimy i jakiego sosu użyjemy. Może się okazać, że niepozorna sałatka zastąpi dwudaniowy obiad...
  • Krystyna Janda pochwaliła się kolacją z foie gras. Zalała ją fala krytycznych komentarzy 14 lut 2019, 15:51 Krystyna Janda od dłuższego czasu jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Na swoim koncie na Facebooku pisze nie tylko o teatrze, polityce czy kampaniach społecznych, ale też pokazuje obrazy ze swojego życia. Ten z 12 lutego nie przypadł jednak do gustu obserwującym...
  • Dieta kopenhaska – trwa tylko 13 dni i obiecuje utratę do 10 kg. Czy to możliwe? 21 sty 2019, 9:44 Dieta kopenhaska, podobnie jak dieta norweska czy dieta militarna, jest bardzo wymagająca i restrykcyjna. Choć trwa zaledwie 13 dni, obiecuje utratę nawet 10 kg. Czy to możliwe, żeby w tak krótkim czasie aż tak bardzo schudnąć? Czy należy spodziewać się efektu jo-jo jak w...
  • Jak właściwe dobrać wino do potrawy 25 lis 2018, 20:00 Radzą Anna Starmach i Bogumiła Wiśniewska
  • Jak wyszczuplić uda? 20 sty 2019, 9:52 Jędrne, gładkie i szczupłe uda to marzenie wielu kobiet. Dążąc do perfekcyjnej sylwetki, wiele z nich decyduje się m.in. na restrykcyjne odchudzanie i wzmożoną aktywność fizyczną. Niestety, nie istnieje dieta cud bądź ćwiczenia na uda, które w kilka dni usuną cellulit oraz...
  • Jesz takie mięso? Możesz mieć większe szanse zachorowania na raka piersi 9 paź 2018, 9:37 Regularne spożywanie pokarmów, takich jak bekon i kiełbasy, może zwiększać ryzyko raka piersi – twierdzą naukowcy. Przegląd badań wykazał, że kobiety, które spożywały duże ilości przetworzonego mięsa miały o 9% większe ryzyko zachorowania na raka w porównaniu z tymi, które...
  • Rządowa agencja zbadała skład mięs. Znalazła w nim dość niespodziewane DNA 5 wrz 2018, 14:24 W składzie ponad jednej piątej mięs badanych w 2017 roku przez brytyjską Food Standards Agency w Anglii, Walii i Irlandii, znajdowały się domieszki mięsa niewiadomego pochodzenia, których nie odnotowano na etykietach.
  • Szparagi, wołowina i deser z lawendą 15 cze 2015, 14:11 Plac Trzech Krzyży i schodząca w dół ulica Książęca. Widzą Państwo napis: „Krystian‘s Kitchen”? To tu się mieści prowadzona przeze mnie restauracja, do której zapraszam od rana do późnego wieczora.
  • Czerwone mięso – dlaczego warto włączyć je do menu 2 cze 2016, 13:05 Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, poprawia kondycję fizyczną, reguluje metabolizm. Sprawdź, jak jeszcze możesz pomóc swojemu organizmowi, jedząc wołowinę.
  • Za 10 lat powstaną... fabryki wołowiny 13 mar 2010, 9:15 Wołowina, drób i wieprzowina produkowane w fabrykach, tak jak piwo czy jogurt? Tak - taka najprawdopodobniej będzie przyszłość przemysłu spożywczego. Pozostaje jeszcze kwestia smaku. "O to różowe nawet się poprawiło" - niewykluczone że takimi słowami bohatera Seksmisji...
  • Sportowcu, uważaj na wołowinę 9 wrz 2011, 8:01 Meksykańscy sportowcy, którzy od połowy października będą startowali w Igrzyskach Panamerykańskich w Guadalajarze, otrzymali zakaz jedzenia popularnej potrawy - tacos z mięsa wołowego. W ich menu przez najbliższy miesiąc mają być wyłącznie ryby oraz drób. Z apelem o...
  • Kolor z insekta i wołowina w daniach vege. Siedem zaskakujących faktów o żywności 14 lis 2011, 12:44 Jak się robi smak truskawki? Dlaczego do lodów dodaje się wodorosty? Jaki insekt wchodzi w skład Twojego obiadu? Przedstawiamy siedem zaskakujących faktów o żywności produkowanej masowo.
  • Wołowina wróci na polskie stoły 5 paź 2011, 8:07 Hodowcy i producenci bydła mięsnego z Polski przystępują do ofensywy marketingowej, która ma przywrócić ten gatunek mięsa na polskie stoły - informuje "Puls Biznesu".
  • Wołowinę jemy co najmniej od miliona lat 12 lut 2010, 10:46 Czaszkę wołu sprzed miliona lat znaleziono w Erytrei. Zwierzę zostało najprawdopodobniej zjedzone przez ówczesnych ludzi - informują naukowcy w piśmie "Quaternary International".
  • Kebaby drożeją 26 sty 2011, 7:51 Mięso wołowe, chińskie dania z wołowiny i wołowe kebaby jeszcze nigdy nie były tak drogie, alarmuje „Metro”. Co ciekawe, zdaniem ekspertów to znak, że świat wychodzi z kryzysu.
  • Placek ze ślimaków zamiast steku 20 lis 2009, 16:31 Placek ze ślimaków zawiera o wiele więcej składników odżywczych niż wołowina - zapewnia nigeryjska specjalistka od żywienia, której badania zostały opublikowane w "International Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health". Jej zdaniem łatwo dostępne w Afryce ślimaki...
  • Zaciskajcie pasa - żywność drożeje 14 lut 2011, 11:38 W pierwszym tygodniu lutego wzrosły ceny pszenicy, kukurydzy, wieprzowiny, mleka oraz drobiu - wynika z cotygodniowej analizy Agencji Rynku Rolnego. Ceny żyta i wołowiny były stabilne.
  • Amerykanie wolą colę od mleka i kurczaki od hamburgerów 12 mar 2010, 22:25 W USA spadło spożycie wołowiny i mleka, a wzrosła konsumpcja drobiu, serów i słodzonych napojów gazowanych - wynika z raportu Departamentu Rolnictwa, w którym analizuje się zmiany nawyków żywieniowych Amerykanów w ciągu 100 lat.
  • "O mój Boże" - dwukilogramowy hamburger 7 kwi 2010, 12:26 Amerykanie znani są z tego, że wszystko u nich musi być największe - nic dziwnego, że to właśnie w USA pojawił się hamburger gigant - kawał mięsa, który znajduje się w oferowanym przez kalifornijską restaurację hamburgerze waży, bagatela, 2 kilogramy. A gdyby ktoś nie najadł...
  • Jedz tłuszcz - będziesz zdrowy 12 maj 2010, 11:06 Kokosy, łososie i wołowina pochodząca od krów karmionych trawą - to produkty żywnościowe, które powinniśmy jeść, aby poprawić stan swojego zdrowia. Amerykańscy dietetycy alarmują, że produkty te mają niewiele wspólnego z tzw. piramidą żywieniową, która dla większości...
  • Naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem 31 sty 2015, 12:58 Skład Na naleśniki 2 szklanki mąki orkiszowej (można zamienić pszenną) ok. 1 szklanki mleka ok. 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajo 1 łyżka oliwy szczypta soli i pieprzu Na farsz 400g mięsa mielonego dobrej jakości 1 opakowanie...
  • Wieprzowina w tatarze wołowym i mnóstwo konserwantów. UOKiK wziął pod lupę mięso w polskich sklepach 13 gru 2017, 16:25 Inspekcja handlowa przeprowadziła na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów badanie jakości surowego mięsa w 168 sklepach i hurtowniach. Wyniki są zatrważające.
  • Co zjedli Kim Dzong Un i Donald Trump? Biały Dom pokazał menu 12 cze 2018, 14:38 Wołowina i słodko-kwaśna wieprzowina – Biały Dom opublikował jadłospis z uroczystego lunchu Kim Dzong Una i Donalda Trumpa w Singapurze. Posiłki łączyły smaki Wschodu i Zachodu.
  • Mniej czerwonego mięsa, mniejsze ryzyko raka 27 maj 2011, 15:12 Fundacja The World Cancer Research Fund twierdzi, że spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko raka jelita grubego. "W trosce o własne zdrowie należy ograniczyć spożycie mięsa, w tym szczególnie wołowiny i wieprzowiny. Lepiej też całkowicie zrezygnować z jedzenia wędlin,...
  • Unia mięsożerców 13 sty 2011, 13:26 Według prognoz Komisji Europejskiej, do 2020 r. spożycie mięsa w krajach UE na jednego mieszkańca zwiększy się o 2 proc. w stosunku do 2009 r. i wyniesie rocznie 85,4 kg na osobę. W tym samym okresie produkcja mięsa w Unii wzrośnie 4 proc.
  • Oto co dzieje się z twoimi oczami, gdy jesz te produkty 6 kwi 2018, 16:26 Ludzie uważają, że problemy ze wzrokiem są naturalnym elementem procesu starzenia się lub wynikają ze zmęczenia i niewyspania. Tymczasem okazuje się, że istotny jest nie tylko nasz styl życia, ale i dieta. Niedobory niektórych składników mogą bowiem powodować problemy ze...
  • McDonald's Polska wprowadza produkty „premium”. Zmieni się forma serwowania dań 5 lip 2017, 12:40 Sieć restauracji McDonald’s zdecydowała się na wprowadzenie w Polsce… produktów „premium”. Obok burgerów, są to m.in. krążki serowe ze szparagami.