Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 11 tekstów

  • Twister Catering poleca - węgierska zupa gulaszowa 2 lip 2020, 21:58 Nakarmiwszy zmysły pysznościami z mórz, oceanów, jezior i rzek, czyli potrawami z ryb i innych owoców morza, zapraszamy do podróży kulinarnej przez, jakże lubianą i cenioną na polskich stołach, kuchnię węgierską. Węgry, chociaż pozbawione dostępu do morza, cieszą się...
  • Szef kuchni Twister poleca: Golonka, danie dla cierpliwych 4 kwi 2017, 16:25 Sposobów podawania golonki jest wiele, w zależności od regionu, np. w Beskidach na golonce przyrządza się kwaśnicę. W Beskidzie Śląskim i Żywieckim golonkę najczęściej dusi się w piwie.
  • TWISTER-CATERING poleca: Zupa rybna 23 sty 2020, 11:01 Ryba księżycowa - wygląda jak z bajki o złotej rybce. W przeciwieństwie do tuńczyka zębatego czy granika, o których opowiem następnym razem, nie jest ambitnym celem dla wędkarzy buszujących po Morzu Czerwonym czy innych egzotycznych łowiskach na Oceanie Indyjskim.
  • Twister-Catering poleca: Ryba na surowo 25 mar 2020, 11:47 Hasło "ryba na surowo" większości z nas kojarzy się z sushi - tradycyjną potrawą z dalekiej Japonii. Sushi zawitało do Polski w połowie lat 90-tych i z marszu podbiło nasze słowiańskie serca. Każdy wielbiciel tej, do niedawna egzotycznej i w zasadzie nieznanej, potrawy ma...
  • Twister-Catering poleca – frutti di mare 25 maj 2020, 18:47 Owoce morza to niezliczone bogactwo morskich żyjątek, głównie skorupiaków i mięczaków, które dla części mieszkańców naszej planety stanowią element codziennej diety, a dla innych – rarytas. My Polacy, mimo dostępu do morza nie mamy dostępu do owoców morza „prostu z porannego...
  • TWISTER-CATERING poleca: Ryba pieczona 28 kwi 2020, 9:04 Pieczona ryba niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda, bowiem ten sposób podania ryby zaspokoi gusta najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Pieczenie sprawia, że ryba jest soczysta, aromatyczna, krucha. Pozwala delektować się smakiem, zapachem i wyglądem dania. Często...
  • Kuchnia Węgier 18 sie 2017, 14:24 Sezon urlopowy w pełni. Jak zawsze w tym okresie na urlopowiczów czeka wiele atrakcji, nie tylko kulturalnych. Ciepłe wieczory to doskonała okazja do poznania nowych kultur i smaków. Tu z pomocą nadciągają punkty gastronomiczne na Bulwarach w Warszawie nad Wisłą.
  • Rytuał pięknie oprawiony 8 sie 2018, 15:50 Uważnie dobierz proporcje: wiedzy, talentu i odwagi. Dodaj trochę serca, a to co stworzysz będzie perfekcyjne.
  • Catering Eventowy 22 paź 2019, 10:34 Typowy dzień - dziesiątki telefonów, maile niecierpliwie mrugające czerwonym wykrzyknikiem, szef, który zawsze czegoś chce akurat wtedy, gdy nie wiadomo w co ręce włożyć. Odbieram kolejny telefon modląc się w duchu, żeby to była pomyłka - nie, nie tym razem. Szefowa PR znanej...
  • Wielkanocne spotkanie na szczycie dobrego smaku 2 mar 2020, 13:32 Wyborne pasztety, fantazyjne mazurki, jajka w tysiącach odsłon - lista wielkanocnych specjałów wydaje się nie mieć końca. Królowa wielkanocnego stołu - pieczona szynka, tuż obok - dostojne, drożdżowe baby, lekkie i puszyste, wyrabiane według babcinego (jak na baby przystało)...
  • Ranking sprzedaży lodów w Carrefour – polska firma Anita liderem rankingu! 15 cze 2016, 13:56 Produkty polskiej firmy Anita cieszą się największym zainteresowaniem klientów sieci Carrefour. Lody tej marki wyprzedziły w rankingu sprzedaży znanych, międzynarodowych producentów takich jak Nestlé czy Unilever (Algida)....