Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 4 tekstów

  • Krem z topinamburu 21 sty 2015, 17:07 Topinambur to bardzo stare, ale mało znane polskie warzywo. Można go jeść na surowo, pieczony i gotowany. Świetnie sprawdza się właśnie w formie zupy, ale też jako dodatek do dań głównych, sałatek, przystawek czy nawet deserów ze względu na swój słodkawy smak.
  • Pierś kaczki na puree z topinamburu 21 sty 2015, 13:47 Pierś kaczki na puree z topinamburu nadaje się na codzienny obiad, ale też na wystawną kolację. Pamiętajcie, że najlepsza kaczka, to różowa kaczka
  • Grillowany łosoś z puree z topinamburu 21 sty 2015, 14:18 Składniki: 400g filetu z łososia ze skórą 250g topinamburu 2 garści rzeżuchy łyżka startego parmezanu łyżka płatków migdałowych sok z połowy cytryny łyżka masła 50ml śmietany 30% oliwa 2 ząbki czosnku sól pieprz kiełki do...
  • Chipsy jak lekarstwo 17 lis 2009, 17:51 Chipsy kojarzyły się dotąd z niezdrowym, bo zawierającym sporo tłuszczu produktem. Polski producent chipsów owocowo-warzywnych, Firma Produkcyjno-Handlowa Paula z Kalisza ma szanse zmienić ten wizerunek, a przy okazji stać się liderem na rynku chipsów funkcjonalnych.