Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 6 tekstów

  • Krem z topinamburu 21 sty 2015, 17:07 Topinambur to bardzo stare, ale mało znane polskie warzywo. Można go jeść na surowo, pieczony i gotowany. Świetnie sprawdza się właśnie w formie zupy, ale też jako dodatek do dań głównych, sałatek, przystawek czy nawet deserów ze względu na swój słodkawy smak.
  • Pierś kaczki na puree z topinamburu 21 sty 2015, 13:47 Pierś kaczki na puree z topinamburu nadaje się na codzienny obiad, ale też na wystawną kolację. Pamiętajcie, że najlepsza kaczka, to różowa kaczka
  • Frytki z topinambura, a może zupa ze skorzonery? Spróbuj warzyw, które królowały na stołach dawnej Rzeczpospolitej 11 kwi 2020, 15:31 Zajadali się nimi nasi przodkowie, potem na stulecia zniknęły z jadłospisów. Niesłusznie, bo zawierają wiele cennych składników odżywczych. Te pięć trochę zapomnianych warzyw dziś wraca do łask
  • Grillowany łosoś z puree z topinamburu 21 sty 2015, 14:18 Składniki: 400g filetu z łososia ze skórą 250g topinamburu 2 garści rzeżuchy łyżka startego parmezanu łyżka płatków migdałowych sok z połowy cytryny łyżka masła 50ml śmietany 30% oliwa 2 ząbki czosnku sól pieprz kiełki do...
  • Chipsy jak lekarstwo 17 lis 2009, 17:51 Chipsy kojarzyły się dotąd z niezdrowym, bo zawierającym sporo tłuszczu produktem. Polski producent chipsów owocowo-warzywnych, Firma Produkcyjno-Handlowa Paula z Kalisza ma szanse zmienić ten wizerunek, a przy okazji stać się liderem na rynku chipsów funkcjonalnych.
  • Suplement może pomóc spalić tłuszcz długo po wysiłku 20 sty 2020, 17:14 Bakterie jelitowe wytwarzają tłumik apetytu, który może wzmocnić efekt programu odchudzania opartego na ćwiczeniach. Sugeruje to, że dodanie pewnego suplementu hamującego apetyt do umiarkowanych ćwiczeń zwiększa prawdopodobieństwo utraty wagi, nawet bez zmiany diety.