Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 16 tekstów

  • Rytuał pięknie oprawiony 8 sie 2018, 15:50 Uważnie dobierz proporcje: wiedzy, talentu i odwagi. Dodaj trochę serca, a to co stworzysz będzie perfekcyjne.
  • Co zjedli Kim Dzong Un i Donald Trump? Biały Dom pokazał menu 12 cze 2018, 14:38 Wołowina i słodko-kwaśna wieprzowina – Biały Dom opublikował jadłospis z uroczystego lunchu Kim Dzong Una i Donalda Trumpa w Singapurze. Posiłki łączyły smaki Wschodu i Zachodu.
  • Wykwintna przystawka 20 sty 2015, 19:50 Szybka kuchnia, nie wymagająca niczego poza jednym garnkiem i palnikiem stała się domeną, ale także i piętnem naszych czasów. Dawne przepisy konwertujemy do ekspresowych wersji w myśl zasady, że przecież obecnie żyje się szybko. Nie...
  • Krem z topinamburu 21 sty 2015, 17:07 Topinambur to bardzo stare, ale mało znane polskie warzywo. Można go jeść na surowo, pieczony i gotowany. Świetnie sprawdza się właśnie w formie zupy, ale też jako dodatek do dań głównych, sałatek, przystawek czy nawet deserów ze względu na swój słodkawy smak.
  • Prosta kuchnia Roberta Sowy 19 maj 2016, 16:15 Zupy i przystawki, dania rybne i mięsne, ciasta i desery, wegetariańskie sałatki… W swojej najnowszej książce „Krok po kroku z Robertem Sową” znany szef kuchni sprzedaje nieskomplikowane dania nawet dla początkujących kucharzy.
  • Niedzielny obiad urodzinowy 20 sty 2015, 18:47 Obiecywałam, obiecywałam i obiecywałam. W końcu wyrzuty sumienia osiągnęły swoje. Nie mam żadnych planów na wieczór, żadnych ważniejszych rzeczy do zrobienia, nikt nie przeszkadza, a w tle śpiewa tylko genialna Stacey Kent. Trzeba w...
  • Wigilijna kolacja we Włoszech - ryby i warzywa 24 gru 2011, 11:10 Włoska kolacja w Wigilię składa się głównie z ryb, owoców morza i warzyw. Wielu pracujących do ostatniej chwili Włochów zjada uroczysty posiłek 24 grudnia w restauracjach, które w roku kryzysu oferują uczty w przystępnych cenach.
  • Verrines z suszonymi pomidorami i pesto 21 sty 2015, 15:18 Verrines to nazwa przekąski podawanej w małej szklaneczce.
  • Jak jeść bez cholesterolu 26 lut 2015, 11:49 Udar, zawał i problemy z chodzeniem. Zbyt wysoki poziom cholesterolu we krwi grozi śmiertelnymi konsekwencjami.
  • Jedno miejsce, wyjątkowe jedzenie 31 maj 2015, 14:59 Przez wiele lat pracowałem w najlepszych restauracjach we Włoszech, Francji i Hiszpanii. I wiem, że najważniejsze w kuchni są dobre produkty.
  • Czerwone mięso – dlaczego warto włączyć je do menu 2 cze 2016, 13:05 Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, poprawia kondycję fizyczną, reguluje metabolizm. Sprawdź, jak jeszcze możesz pomóc swojemu organizmowi, jedząc wołowinę.
  • MAKRO stawia na młode talenty - Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016 16 cze 2016, 15:25 Zostało już tylko 14 dni na nadsyłanie zgłoszeń do konkursu Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016. Uczestnicy będą mieli możliwość zaprezentować swój talent, poszerzyć wiedzę kulinarną oraz poznać wybitnych szefów kuchni....
  • Robot kuchenny: jak wybrać najlepszy model 1 lip 2016, 17:30 Większość z nas lubi gotować. Jednak czasem zniechęca nas długi proces przygotowywania. Dzięki robotom kuchennym może się to zmienić. Potrafią coraz więcej: od rozdrabniania warzyw po wyrabianie ciasta.
  • Uczniowie walczyli o prawo do przyrządzenia obiadu Annie Komorowskiej 10 mar 2012, 17:29 W Warszawie rozstrzygnięto konkurs kulinarny, którego główną nagrodą jest możliwość przygotowania posiłku dla pierwszej damy Anny Komorowskiej. Zwycięzcami okazali się uczniowie z zespołu szkół w Przodkowie.
  • Apetyczne targi 3 wrz 2010, 17:17 Wyroby piekarnicze i cukiernicze prosto z pieca, regionalne przysmaki, produkty mleczarskie, wędliny, zdrowa żywność, przyprawy, wina, wódki, likiery, a do tego najnowsze urządzenia, najlepsi kucharze i zapach świeżo parzonej kawy – tak smakowicie zapowiadają się targi...
  • Jedz czekoladę i… chudnij 19 paź 2011, 8:03 Na rynku pojawiła się właśnie dostępna w sieci Chocolate Company czekolada, która… pomaga osobom chcącym zrzucić kilka kilogramów. Okazuje się, że jedzenie czekolady przed głównym posiłkiem sprawia, że czujemy się nasyceni – i w efekcie jemy mniej.