Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 377 tekstów

  • Uwielbiasz jajka? Te przepisy cię zachwycą 18 lis 2019, 12:30 Jajka możemy kupić właściwie w każdym sklepie spożywczym, a z ich pomocą mozemy wykonać wiele różnych potraw i deserów. Zdaniem dietetyków są dobrym źródłem białka. Jeśli znudziła ci się tradycyjna jajecznica, spróbuj wykonać jedno z dań, polecanych przez Andrzeja Polana.
  • Jak zrobić idealne krokiety? Swój przepis zdradziła Marieta Marecka 25 lut 2020, 8:11 Większość z nas kupuje gotowe krokiety – znajdziemy je w dziale garmażeryjnym. Najczęściej do wyboru mamy krokiety z mięsem lub kapustą i grzybami. Krokiety warto jednak zrobić samodzielnie, choćby po to, by uniknąć panierki, która na ogół pozostawia wiele do życzenia.
  • Jajka faszerowane awokado. Przepis od dietetyka 6 kwi 2020, 16:32 W czasie świąt wielkanocnych na naszych stołach królują jajka. Można przyrządzić je na wiele sposobów. Czasem jednak liczą się nie tylko nasze upodobania smakowe, ale... zdrowie i szczupła sylwetka. O idealny przepis, spełniający wszystkie te wymogi, zapytaliśmy Michała...
  • Jak świętować Dzień Czekolady? Przepis na brownie od Tomasza Dekera 12 kwi 2019, 7:04 Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa, w swojej pracy składniki odmierza do tysięcznych grama, łączy dokładność, precyzję i spokój ze spojrzeniem artysty. Jego pasją jest czekolada, z której potrafi stworzyć prawdziwe arcydzieła. Z okazji Dnia Czekolady (12 kwietnia), specjalnie...
  • Jak zrobić rosół idealny? Przepis Jana Kuronia 18 paź 2019, 19:05 Przed nami sezon jesienno-zimowy, a więc czas, w którym częściej sięgamy po rozgrzewające, sycące zupy. Idealnie sprawdzi się rosół, bo kiedy już po 2-3 dniach nam się znudzi, może stanowić bazę każdej innej zupy. Sprawdź, jak przyrządzić idealny bulion.
  • Jak przekonać się do kaszy jaglanej? Te przepisy oczarują każdego 12 lis 2019, 13:54 Kasza jaglana cieszy się coraz większą popularnością wśród osób interesujących się zdrowym odżywianiem. Warto włączyć ją do codziennej diety, ale trzeba wiedzieć, jak ją przygotować, żeby faktycznie nam zasmakowała.
  • Zjedz ryż, zostaw mięso. Przepisy Jana Kuronia 10 sty 2020, 15:30 Ryż – produkt, który każdy z nas ma w kuchni. Ratujemy się nim, gdy skończą się ziemniaki i makaron. Tymczasem po ryż warto sięgać regularnie. Może stanowić bazę wielu smacznych dań.
  • Jak zrobić idealne faworki? Swój przepis zdradza Tomek Grabski 22 sty 2020, 7:08 W czasie karnawału w cukierniach i kawiarniach królują... faworki. Zanim przyjdzie Tłusty Czwartek możemy sobie pofolgować.
  • Jak zrobić idealną zupę ogórkową? Swój przepis zdradza Piotr Kucharski 5 lut 2020, 21:39 Utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit pozwala składnikom odżywczym lepiej się wchłaniać. Dzięki temu sprawniejsza jest praca całego organizmu. Dlatego warto regularnie sięgać po kiszonki.
  • Jak zrobić idealną, włoską pizzę? Swój przepis zdradza Valerio Valle 11 lut 2020, 10:37 W każdym mieście w Polsce możemy znaleźć pizzerię. Zjedzenie tego włoskiego przysmaku nie stanowi żadnego problemu. Otrzymamy do z dowodem do domu. Ale może lepiej przyrządzić pizzę samodzielnie? Sekretem jest idealne ciasto.
  • Dlaczego warto jeść śledzie? Przepisy Grzegorza Zawieruchy 27 lut 2020, 9:10 Śledzie to jedne z najpopularniejszych ryb w naszym kraju. Sięgamy po nie przez cały rok. Jedni je kochają, inni omijają szerokim łukiem. Dlaczego warto je spożywać?
  • Najlepsze przepisy na dania z czereśni. Dlaczego warto po nie sięgać? 29 cze 2020, 8:33 W kuchni „Dzień Dobry TVN” Sebastian Olma przygotował pyszne ciasto migdałowe z musem jogurtowym oraz letni chłodnik z czereśniami. Ile kalorii mają te popularne, sezonowe owoce?
  • Krupnioka śląskiego ochronią unijne przepisy? 29 lis 2011, 9:46 Krupniok śląski - jeden ze sztandarowych produktów kuchni regionalnej - może być chroniony przepisami unijnymi. Wszystko w rękach producentów, którzy powinni złożyć stosowny wniosek - podkreśla Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego.
  • Przepis na aromatyczną zupę z migdałów 23 gru 2014, 13:10 Jan Kuroń wraz z żoną przedstawili alternatywę dla wigilijnego barszczu czy kapuśniaka z grzybami. Zamiast sycących zup warto zaserwować wigilijnych gościom zupę z migdałów na słodko.
  • Chcesz schudnąć, ale kochasz pieczywo? To się nie wyklucza 27 lis 2019, 15:08 Wiele osób, którym zależy na redukcji wagi, eliminuje ze swojej diety pieczywo. Jednak ze świecą szukać ludzi, którzy za nim nie przepadają. Jak zapewnia Michał Wrzosek, dietetyk kliniczny, trener personalny i autor książki „Projekt: Zdrowe życie”, nic nie stoi na...
  • Pudding jaglano-migdałowy z kurkumą i borówkami 24 maj 2016, 14:40 Ta kombinacja zaledwie kilku składników wzmocni nasz układ immunologiczny. Oto przepis na zdrowy pudding według Marka Zaremby.
  • Lubisz morele? Spróbuj zrobić z nich nalewkę. Obłędna! 17 lip 2019, 14:31 Lubisz morele? A nalewki? Świetnie, ponieważ ten przepis jest wart uwagi. Potrzebujesz tylko 4 składników.
  • Jak zrobić idealny krupnik? Swój sekret zdradza Andrzej Polan 10 lut 2020, 11:33 W okresie jesienno-zimowym ciepłe, rozgrzewające i treściwe zupy cieszą się ogromną popularnością. Tylko dzieci jakoś niechętnie po nie sięgają. Jak zrobić idealny krupnik, który z przyjemnością zjedzą także maluchy? Swój przepis zdradził Andrzej Polan.
  • Wiosenna zupa według Beaty Pawlikowskiej 20 maj 2016, 16:41 Podróżniczka gotuje zgodnie z filozofią pięciu przemian. Przekonuje, że to wcale nie jest trudne. Wystarczy dodawać składniki w określonej kolejności. Oto jej przepis na zupę z groszkiem i kukurydzą.
  • Na majówkę: burger witaminowy według Roberta Sowy 25 maj 2016, 13:04 Idealny na majówkowy grill podczas drugiego w tym miesiącu długiego weekendu. Szybki, zdrowy, witaminowy. Oto przepis na domowy burger Roberta Sowy.
  • Jak zrobić idealne naleśniki? Swój sekret zdradza Piotr Kucharski 9 sty 2020, 11:48 Naleśniki – w teorii bardzo proste danie. W praktyce... bywa różnie. Zrobienie doskonałego ciasta naleśnikowego i późniejsze smażenie placów potrafi przerosnąć niejednego amatora kuchni. Swoje sekrety postanowił zdradzić Piotr Kucharski. Czy jego przepisy okażą się przydatne?