Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 212 tekstów

  • Dlaczego warto jeść wątróbkę? 7 lis 2018, 12:30 Gotowana czy smażona wątróbka ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Jedni jedzą ją regularnie, inni na samą myśl dostają torsji. Ci, którzy chcieliby spróbować, ale wciąż się wahają, powinni dowiedzieć się, jakie korzyści dla zdrowia niesie jedzenie wątróbki.
  • Nie chcesz być na zdjęciach z festiwalu? Naklej czerwoną kropkę na czoło 23 sie 2018, 10:51 Jeden z holenderskich festiwali kulinarnych znalazł niezwykły sposób na dostosowanie się do unijnych przepisów, znanych powszechnie pod hasłem RODO. Aby chronić prywatność uczestników, zasugerowano im naklejenie na czoło czerwonych kropek.
  • Cukinia – niedoceniane warzywo, które ma bardzo dobry wpływ na zdrowie 3 sie 2018, 7:41 Cukinia jest jednym z najbardziej niedocenianych warzyw. Ponieważ nie ma charakterystycznego smaku, wydaje nam się, że nie ma też żadnych wartości odżywczych. Kojarzy nam się z popularnym daniem o nazwie leczo i dietami odchudzającymi. Tymczasem cukinia to bogate źródło wielu...
  • Wygląda jak piwo, smakuje jak ramen. Ma nawet obowiązkową piankę! 4 wrz 2018, 14:13 W restauracji Yuu Japanese Tapas w Richmond koło Vancouver w Kanadzie klienci mogą skosztować niezwykłej potrawy. Jej sekret tkwi w oryginalnym sposobie podania.
  • Naturalnie, że leczymy 19 sie 2018, 20:00 Gdy lekarze rozkładają ręce, chorym na hashimoto przychodzi z pomocą medycyna niekonwencjonalna.
  • Wybrano 50 najlepszych restauracji na świecie. Czym się wyróżniają? 30 cze 2018, 11:31 W hiszpańskim Bilabo odbyło się wręczenie nagród dla właścicieli 50 najlepszych restauracji na świecie. Zaszczytne pierwsze miejsce przypadło włoskiej Osteria Francescana z Modeny, która została okrzyknięta także „najlepszą restauracją w Europie”. Wyróżniony został także jej...
  • Jesteś zabiegany, ale chcesz jeść zdrowiej? 4 proste sposoby 19 cze 2018, 8:19 Jak wygląda zdrowa dieta? To pytanie nastręcza wielu problemów. Co ciekawe, nie ma jednej, uniwersalnej diety, idealnej dla każdego z nas. Można natomiast wskazać kilka sztuczek, dzięki którym codzienne odżywianie stanie się zdrowsze i co więcej – są to bardzo proste zmiany.
  • Zacznij jeść jedno awokado dziennie i sprawdź, co się stanie 12 lip 2018, 13:34 Awokado cieszy się ogromną popularnością wśród osób, które zdrowo się odżywiają. Ten zielony owoc z dużą pestką w środku jest bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe, które sprzyjają utracie masy ciała, dlatego jest polecany osobom na diecie odchudzającej. Jedno z najnowszych badań...
  • 6 produktów, których lepiej nie jeść i nie pić na pusty żołądek 25 lip 2018, 7:31 Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ma zapewnić nam energię do działania i pobudzić metabolizm do pracy.Wszyscy wiemy, że dobrze jest zjeść coś po przebudzeniu. Pytanie brzmi, czy któreś produkty mogą nam zaszkodzić? Czego nie jeść i nie pić na pusty żołądek?
  • Szpinak i jego prozdrowotne właściwości. Od dziś przestaniesz go unikać 31 lip 2018, 12:24 Miłośnicy szpinaku potrafią przygotowywać go na różne sposoby – dodają zielone listki do koktajli, farszu naleśnikowego, zapiekanek i sałatek. I słusznie, ponieważ to zielone warzywo liściaste ma wyjątkowo korzystny wpływ na zdrowie. Jeśli do tej pory unikałeś szpinaku, teraz...
  • 5 dobrych powodów, by jeść więcej śliwek 1 sie 2018, 9:52 Stragany uginają się pod ciężarem świeżych owoców sezonowych. Znajdziemy na nich między innymi maliny, borówki i śliwki. Te ostatnie zasługują na szczególną uwagę i to nie tylko dlatego, że są doskonałym dodatkiem do ciast. Śliwki mają niezwykłe właściwości prozdrowotne....
  • Takiego wina jeszcze nie piliście. Niebieski trunek trafił do sklepów. Ile kosztuje? 1 sie 2018, 16:41 Wszyscy znamy czerwone i białe wina, tymczasem przedsiębiorca Rene Le Bail stworzył Vindigo - trunek o niebieskiej, albo bardziej precyzyjnie, turkusowej barwie.
  • Justyna Żyła założyła kanał na YouTube. Zobacz pierwsze wideo 27 sie 2018, 7:42 W ostatnich miesiącach Justyna Żyła często pojawiała się w mediach, głównie za sprawą sporów miedzy nią a Piotrem Żyłą. Teraz postanowiła założyć kanał na YouTube zatytułowany UwaŻyła. Do sieci trafił już pierwszy odcinek serii.
  • Co potrafi woda imbirowa? Będziesz zaskoczony 31 sie 2018, 8:35 Myśląc o napoju, który ułatwia odchudzanie, zdecydowanie na myśl przyjdzie nam woda z cytryną. Mówi się, że picie jej na czczo sprzyja utracie masy ciała. Tymczasem okazuje się, że zdecydowanie lepszym napojem jest woda imbirowa. Jej właściwości są naprawdę wyjątkowe.
  • Napoje energetyczne można zrobić w domu. Przepisy 2 maj 2018, 8:47 Napoje energetyczne od lat cieszą się ogromną popularnością. Sięgają po nie młodzi i starzy. Znajdą się nawet osoby, które są od nich uzależnione. Niestety, zwykłe energy drinki, dostępne w sklepach mają bardzo niekorzystny wpływ na zdrowie. Dlatego warto zrobić napoje...
  • Przygotuj się na dzień dziecka: prosty przepis na akacjowe racuchy 30 maj 2016, 12:04 1 czerwca już za chwilę. Spraw przyjemność swojemu dziecku w ten dzień. Oto prosty ale niebanalny przepis na racuchy z kwiatami akacji.
  • Buraczki z pomarańczą? Sprawdź letni przepis według Roberta Sowy 6 cze 2016, 14:22 Zdrowe, lekkie i pożywne, czyli miks warzyw, owoców i kaszy. Oto nowe danie Roberta Sowy
  • Krupnioka śląskiego ochronią unijne przepisy? 29 lis 2011, 9:46 Krupniok śląski - jeden ze sztandarowych produktów kuchni regionalnej - może być chroniony przepisami unijnymi. Wszystko w rękach producentów, którzy powinni złożyć stosowny wniosek - podkreśla Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego.
  • Przepis na aromatyczną zupę z migdałów 23 gru 2014, 13:10 Jan Kuroń wraz z żoną przedstawili alternatywę dla wigilijnego barszczu czy kapuśniaka z grzybami. Zamiast sycących zup warto zaserwować wigilijnych gościom zupę z migdałów na słodko.
  • Pudding jaglano-migdałowy z kurkumą i borówkami 24 maj 2016, 14:40 Ta kombinacja zaledwie kilku składników wzmocni nasz układ immunologiczny. Oto przepis na zdrowy pudding według Marka Zaremby.
  • Wiosenna zupa według Beaty Pawlikowskiej 20 maj 2016, 16:41 Podróżniczka gotuje zgodnie z filozofią pięciu przemian. Przekonuje, że to wcale nie jest trudne. Wystarczy dodawać składniki w określonej kolejności. Oto jej przepis na zupę z groszkiem i kukurydzą.