Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 985 tekstów

  • Niezbędnik domowego MasterChefa. Sprawdź, czego potrzebujesz 20 paź 2018, 10:01 Gotowanie stało się pasją wielu Polek i Polaków. Przyczyniły się do tego popularne i lubiane programy telewizyjne oferowane przez największe stacje telewizyjne jak MasterChef czy TopChef. Czego potrzebujesz żeby sprawdzić się w gotowaniu?
  • Na widok tych reklam „skiśniesz” ze śmiechu. To naprawdę „zakręcona” kampania 18 paź 2018, 18:05 Do tej pory byliśmy przekonani, że ogórki należą do grona największych koszmarów specjalistów od reklamy i są jednym z tych produktów, których po prostu nie da się łatwo i z godnością sprzedać. Myliliśmy się.
  • Szklanka wody tuż po przebudzeniu potrafi zdziałać cuda 19 paź 2018, 7:43 Picie wody (szczególnie z cytryną) stało się modne już jakiś czas temu. Wiele osób uważa, że ten prosty nawyk ułatwia odchudzanie i przyspiesza metabolizm, jeszcze zanim zjemy pierwszy posiłek. Dowiedz się, dlaczego warto pić wodę tuż po przebudzeniu.
  • Objawy niedoboru witaminy B6, na które trzeba zwrócić uwagę 19 paź 2018, 12:43 WItamina B6 jest jedną z witamin z grupy B, rozpuszczalnych w wodzie. Często znajduje się w suplementach diety z magnezem i nie bez powodu – witamina B6 ma istotny wpływ na pracę mięśni i funkcjonowanie układu nerwowego. Jak objawia się niedobór witaminy B6?
  • Nasiona chia – dlaczego warto po nie sięgać? 16 paź 2018, 13:48 Nasiona chia cieszą się ogromną popularnością wśród miłośników zdrowego odżywiania. Te małe, czarne kuleczki są coraz częściej dodawane do różnego rodzaju deserów i koktajli. Jakie właściwości prozdrowotne mają nasiona chia i jak należy ich używać?
  • Można odchudzać się nie czując głodu. Mity i porady dotyczące odchudzania 13 paź 2018, 6:10 Powstało wiele teorii na temat tego co jeść żeby obniżyć i utrzymać wagę ciała. Wiele osób kojarzy odchudzanie z wyrzeczeniami, głodówką, jedzeniem nie zawsze smacznych potraw. Czy to prawda? Czy może być inaczej?
  • Jesz takie mięso? Możesz mieć większe szanse zachorowania na raka piersi 9 paź 2018, 9:37 Regularne spożywanie pokarmów, takich jak bekon i kiełbasy, może zwiększać ryzyko raka piersi – twierdzą naukowcy. Przegląd badań wykazał, że kobiety, które spożywały duże ilości przetworzonego mięsa miały o 9% większe ryzyko zachorowania na raka w porównaniu z tymi, które...
  • Różnice w jakości produktów w Polsce i w Niemczech. Kupujemy gorszą żywność? 9 paź 2018, 16:21 Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów porównał żywność w polskich i niemieckich sklepach. Sprawdzono jakość w sumie 101 produktów. Okazało się, że istotne różnice dotyczą 12 z nich, z czego w 10 przypadkach na korzyść niemieckich produktów.
  • Jak przestać zajadać emocje? 24 wrz 2018, 5:02 Na stres czy smutek reagujemy bardzo różnie – jedni odczuwają ucisk w żołądku i niczego nie mogą przełknąć, tracąc zupełnie apetyt, inni natomiast sięgają po jedzenie, by jakoś dać upust emocjom i na chwilę poprawić sobie nastrój. Zarówno jedna, jak i druga metoda jest...
  • Jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw? Garść praktycznych rad i przepis na pierogi z dynią 25 wrz 2018, 13:34 Jak nakłonić dziecko do jedzenia warzyw? To pytanie spędza sen z powiek wielu rodzicom. Wszyscy chcielibyśmy przecież, żeby nasze pociechy rozwijały się prawidłowo, a to umożliwia między innymi pełnowartościowa i zbilansowana dieta, pełna warzyw i owoców. Na szczęście,...
  • Jakie korzyści dla zdrowia dają codzienne, 30-minutowe spacery? Będziesz zaskoczony 1 paź 2018, 14:12 Myśląc o aktywności fizycznej, na ogół wyobrażamy sobie codzienny jogging, wizytę na siłowni czy chociaż przejażdżkę z dziećmi na rowerach. A więc coś, na co koniecznie trzeba wygospodarować czas i przygotować się. Czas zerwać z tym mitem. Codzienna aktywność fizyczna może być...
  • Młodzi, szczupli, chorzy 7 paź 2018, 20:00 Wysoki cholesterol kojarzony jest głównie z osobami starszymi, ale często odkrywa się go u 30-latków.
  • Walka z wysokim cholesterolem – co wykluczyć z diety? 8 paź 2018, 5:03 O tym, że zmagamy się z wysokim cholesterolem, najczęściej dowiadujemy się podczas rutynowych badań krwi, a czasem przypadkowo, gdy udaliśmy się do lekarza z powodu problemów ze zdrowiem, a on przy okazji zlecił też badanie poziomu cholesterolu. Co dalej? Najważniejsza jest...
  • Pomagają w przygotowaniu zdrowych, szybkich i prostych dań. Niektóre wymyślili Polacy! 10 paź 2018, 20:00 Małe urządzenia AGD, miksery, blendery ręczne, blendery kielichowe, sokowirówki, wyciskarki wolnoobrotowe, wolnowary to mali sprzymierzeńcy. Skąd się wzięły i co można nimi wyczarować żeby było szybko i zdrowo?
  • Produkty bogate w żelazo, po które warto regularnie sięgać 5 paź 2018, 13:55 Żelazo jest bardzo ważnym składnikiem odżywczym, który musimy każdego dnia dostarczać wraz z pożywieniem. To minerał, którego głównym zadaniem jest przenoszenie tlenu w organizmie i wytwarzanie czerwonych krwinek. Niedobór żelaza wywołuje anemię.
  • Już nigdy nie wyrzucisz pestki z awokado 5 paź 2018, 14:44 O zaletach jedzenia awokado można napisać książkę. Ten zielony, egzotyczny owoc jest cennym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. A co z jego dużą, okrągłą pestką? Czy naprawdę do niczego się nie przydaje? Otóż nie! Poznaj właściwości i zastosowanie pestki z awokado.
  • Do jakich problemów zdrowotnych prowadzi nadwaga? 23 wrz 2018, 14:33 Nadwaga jest prawdziwą plagą w dzisiejszych czasach. Z jednej strony mówi się o tym, że trzeba kochać siebie i nie warto przejmować się wyglądem. Z drugiej strony lekarzy biją na alarm – nadwaga sprzyja rozwojowi wielu poważnych chorób i może prowadzić do przedwczesnej śmierci.
  • Sok z marchwi – dlaczego warto regularnie po niego sięgać? 1 paź 2018, 10:44 Świeży sok z marchwi można dostać niemal w każdym sklepie spożywczym. Minus? Na ogół ma bardzo krótki termin przydatności do spożycia. Plus? A bo to jeden? Sok z marchwi ma cudowne właściwości prozdrowotne. Dowiedz się, dlaczego warto regularnie po niego sięgać.
  • Jarmuż – cudowne właściwości prozdrowotne i przepis na smaczne chipsy 2 paź 2018, 7:26 Jarmuż przez wiele osób nazywanych jest prawdziwym „superfood”. Ta niepozorna roślina, przypominająca na pierwszy rzut oka ozdobną sałatę, jest bogata w składniki odżywcze. Kusi intensywnym, zielonym kolorem. Dlaczego warto włączyć do swojej codziennej diety jarmuż?
  • Młody jęczmień – dlaczego warto włączyć go do diety? 10 paź 2018, 11:28 Młody jęczmień już od kilku lat cieszy się ogromną popularnością wśród miłośników zdrowego odżywiania. Ta niepozorna, zmielona trawa młodego jęczmienia jest doskonałym i niezwykle odżywczym dodatkiem do koktajli. Świetnie smakuje też z sokiem jabłkowym. Dowiedz się, jakie...
  • Jak walczyć z nadwagą 23 wrz 2018, 20:00 Nadwaga to nie tylk o nadmiar tkanki tłuszczowej, który może się podobać lub nie. To poważny problem zdrowotny.
  • Dlaczego warto jeść pestki dyni? 27 wrz 2018, 13:08 Pestki dyni na pewno choć raz jadł każdy z nas. To doskonała przekąska, po którą warto sięgać, gdy dopadnie nas głód w ciągu dnia lub nuda w trakcie oglądania filmu. Pestki dyni są też doskonałym dodatkiem do twarożku. Najczęściej jednak spożywamy je razem z kanapkami – pestki...
  • Dlaczego warto sięgać po gruszki? 3 paź 2018, 14:47 Gruszki to jedne z najpopularniejszych, jesiennych owoców. Pojawiają się w sklepach już pod koniec lata, ale najlepiej smakują właśnie na jesieni. Dlaczego warto po nie sięgać? Jaki mają wpływ na zdrowie?
  • 10 najbardziej zaskakujących faktów o sushi 4 paź 2018, 15:42 Sushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Poniżej dzielimy się garścią wiedzy, doprawioną nutą ciekawostek.
  • Znalazła szpilkę we frytkach McDonald's. Policyjne śledztwo błyskawicznie wyjaśniło sprawę 25 wrz 2018, 10:56 W Nowej Zelandii i Australii narasta strach przed szpilkami ukrywanymi w pożywieniu. Po aferze z truskawkami, na Facebooku ogromną popularność zdobył wpis dotyczący frytek z popularnej sieci fast food. Sprawą natychmiast zajęła się policja.
  • Wszystko, co musisz wiedzieć o kukurydzy 27 wrz 2018, 10:33 Produkty spożywcze, w których składzie znajdziemy kukurydzę, jemy właściwie każdego dnia, nawet o tym nie wiedząc. Ta powszechnie występująca roślina ma bardzo szerokie zastosowanie. A jaki ma wpływ na zdrowie?
  • Czy warto jeść tofu? 5 paź 2018, 11:29 Tofu – jedni zajadają się nim każdego dnia i przyrządzają na wiele różnych sposobów, inny omijają szerokim łukiem, twierdząc, że jest to żywność przeznaczona wyłącznie dla wegetarian. Tymczasem tofu ma swoje wady i zalety i nie bez powodu wzbudza mieszane uczucia.
  • Puszki z powietrzem za prawie 100 dolarów? To nie żart 5 paź 2018, 12:55 Firma Kiwana postanowiła zrobić interes na puszkowanym powietrzu. Przekonuje, że jej produkt jest wart swojej niemałej ceny.
  • Nie przepadasz za porzeczkami? Od dziś zmienisz zdanie i będziesz jeść je częściej 8 sie 2018, 12:43 Porzeczki kojarzą nam się głównie z wakacjami. To właśnie latem krzaczki uginają się pod ciężarem tych owoców. Są idealną przekąską, bogatą w witaminę C. Pasują do ciast i deserów, nadają się na przetwory. Dlaczego warto po nie sięgać jak najczęściej?
  • Jak zwalczyć trądzik na pośladkach? 27 sie 2018, 12:55 Jak zwalczyć trądzik na pośladkach? To pytanie spędza sen z powiek wielu osobom. Jest to problem wyjątkowo powszechny, ale na tyle wstydliwy, by porad szukać w internecie, a nie w gabinecie lekarskim. Oczywiście, istnieją naturalne metody zwalczania trądziku na pośladkach, z...