Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 15 tekstów

  • Nienawidzisz poniedziałków? Może czas zmienić pracę. Muzeum Polskiej Wódki rekrutuje 18 lut 2018, 21:11 Trwa nabór do pracy w Muzeum Polskiej Wódki. Do zgarnięcia są m.in. etaty przewodników i kierownika.
  • ZaSMAKuj z WPROST 19 lis 2009, 19:19 Boisz się iść do restauracji, której nie znasz? Jesteś na Ursynowie i nie masz pojęcia, gdzie możesz smacznie zjeść? Kusi cię wystrój lokalu, ale nie masz pewności, czy nie zniechęci cię karta dań? Na te i wiele innych pytań odpowie przewodnik po warszawskich restauracjach....
  • Brytyjczycy piwo lubią pić w domu 12 wrz 2011, 7:37 Brytyjczycy już wkrótce będą wypijali więcej piwa u siebie w domach niż w swoich ulubionych pubach - alarmuje w poniedziałek "Daily Telegraph" powołując się na dane Brytyjskiego Stowarzyszenia Piwa i Pubów (BBPA).
  • Wigilijny Małopolski Smak tylko na krakowskim rynku 21 gru 2011, 10:07 W ramach Wigilijnego Małopolskiego Smaku można będzie zobaczyć i kupić tradycyjne świąteczne produkty małopolskie. Impreza na Rynku Głównym w Krakowie, której organizatorem jest województwo małopolskie, rozpoczyna się w piątek i potrwa do poniedziałku.
  • Wielkanoc dawniej i dziś. Jak kształtowała się nasza tradycja? 15 kwi 2017, 13:20 Jak przez wieki zmieniały się wielkanocne zwyczaje Polaków? W co wierzyliśmy, co jedliśmy i jak to jest z datą tych świąt? Zapraszamy do lektury.
  • Chcesz schudnąć? Wypróbuj dietę 5:2 10 kwi 2018, 8:59 Teoretycznie wszyscy wiemy, co trzeba zrobić, żeby schudnąć. Wystarczy zdrowiej się odżywiać, ograniczyć kalorie, pić więcej wody i dużo się ruszać. Taka zmiana stylu życia bywa jednak dla niektórych zbyt skomplikowana. Idealnym rozwiązaniem może być dieta 5:2.
  • Nowy trend w polskich restauracjach: rotacyjne menu 29 sty 2015, 7:24 Na kulinarnej mapie Polski pojawia się coraz więcej restauracji, które oferują swoim klientom rotacyjne menu. Nie są one nastawione tylko na jeden typ kuchni. Każdego dnia można w nich skosztować potraw z różnych zakątków świata. Ich szefowie wykorzystują także regionalne,...
  • Wielkanoc: Chętniej sięgamy po... czekoladę 3 kwi 2015, 8:35 Polacy wciąż spożywają znacznie mniej czekolady niż mieszkańcy krajów Europy Zachodniej. W czołówce europejskich smakoszy znajdują się Szwajcarzy, którzy jedzą jej prawie trzykrotnie więcej niż Polacy. W Polsce spożycie tego przysmaku rośnie w czasie świąt Bożego Narodzenia i...
  • Trzęsienie ziemi we Włoszech uderzyło w producentów parmezanu 14 cze 2012, 11:07 Wielomilionowe straty producentów dwóch słynnych włoskich serów, Parmigiano Reggiano, czyli parmezanu i Grana Padano - to jeden z najpoważniejszych ekonomicznych skutków majowego trzęsienia ziemi w regionie Emilia-Romania.
  • Horror. Zobacz, co jedzą Włosi! 16 lut 2010, 14:47 We Włoszech ukazała się budząca grozę książka o pladze sprzedaży toksycznej, fałszowanej żywności, produkowanej z naruszeniem podstawowych norm bezpieczeństwa. Tom nosi tytuł: "Tak nas zabijają".
  • Uczniowie gotowali dla polityków 3 mar 2010, 12:41 Amerykańscy licealiści pokazali kongresmenom jak powinien wyglądać właściwie skomponowany posiłek. Zaserwowali im zwycięskie menu w konkursie "Cook for Change" (Gotowanie dla zmiany) ogłoszonym dla szkół średnich w USA.
  • Więcej "Daru Natury" do biur 19 lip 2010, 17:20 Kosztem ponad 5 mln euro firma Nestle Waters Polska uruchomiła w Rzeniszowie k. Częstochowy zakład produkcji wody, dostarczanej w dużych butlach do biur i domów. Fabryka o mocy produkcyjnej ponad 40 mln litrów wody rocznie zatrudni 45 osób.
  • Jak nie zmarnować jedzenia w święta? 20 kwi 2011, 8:32 Policzmy, ile osób będzie uczestniczyć w świątecznych posiłkach, ile dni spędzimy w domu, a ile odwiedzając bliskich; przygotujmy kilka potraw w mniejszych porcjach - Federacja Polskich Banków Żywności radzi, jak przygotować się do świąt, by nie zmarnować jedzenia.
  • Krajowe truskawki? Na razie są drogie 16 maj 2011, 15:21 W sklepach można już kupić krajowe truskawki. Są trochę droższe niż w ubiegłym roku. W hurcie kosztują 17-20 zł za kg. Tańsze są te z importu - poinformowała rzecznik rynku hurtowego w Broniszach Małgorzata Skoczewska.
  • "Polskie ogórki są bezpieczne" 31 maj 2011, 11:22 W Polsce nie odnotowano dotąd takich jak w Niemczech zakażeń bakteriami coli, które wystąpiły po zjedzeniu warzyw - poinformował Inspekcja Sanitarna. Resort rolnictwa zapewnia, że polskie ogórki są bezpieczne. Wyniki badań pochodzących najpewniej z Hiszpanii będą najwcześniej...