Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 3 tekstów

  • Pęczotto (orzotto) z burakami, selerem naciowym i tymiankiem 1 cze 2015, 16:02 Składniki (2 duże / 4 małe porcje): 1/2 szklanki kaszy pęczak, dokładnie wypłukanej w zimnej wodzie około 750 – 850 ml bulionu warzywnego (przecedzony, bez ‚farfocli’) 1 duży burak – około 250 – 300 g – pokrojony w kostkę 1/2...
  • Pęczotto z wątróbką i cebulką 7 maj 2015, 10:11 Składniki: 1/2 opakowania pęczaku 1 cebula wątróbka drobiowa 1/2 kg sól morska pieprz młotkowany masło ok 2 łyżki olej 1 łyżka Wykonanie: Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku. Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w...
  • Ot to Pęczotto! 20 sty 2015, 19:30 Uwielbiam risotto. Ten subtelny, rozpływający się w ustach smak masła, sera, wina.. do tego fenkuł, albo podgrzybki.. czy jesteście już w stanie wyższego łechtania zmysłów jak ja?