Pęczotto (orzotto) z burakami, selerem naciowym i tymiankiem1cze2015, 16:02 —
Składniki (2 duże / 4 małe porcje): 1/2 szklanki kaszy pęczak, dokładnie wypłukanej w zimnej wodzie około 750 – 850 ml bulionu warzywnego (przecedzony, bez ‚farfocli’) 1 duży burak – około 250 – 300 g – pokrojony w kostkę 1/2...
Pęczotto z wątróbką i cebulką7maj2015, 10:11 —
Składniki: 1/2 opakowania pęczaku 1 cebula wątróbka drobiowa 1/2 kg sól morska pieprz młotkowany masło ok 2 łyżki olej 1 łyżka Wykonanie: Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku. Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w...
Ot to Pęczotto!20sty2015, 19:30 —
Uwielbiam risotto. Ten subtelny, rozpływający się w ustach smak masła, sera, wina.. do tego fenkuł, albo podgrzybki.. czy jesteście już w stanie wyższego łechtania zmysłów jak ja?