Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 15 tekstów

  • Pierś kaczki w sosie winno-maślanym z puree ziemniaczanym 21 sty 2015, 11:46 Pierś kaczki w sosie winno-maślanym to świetna propozycja na niedzielny obiad. Puree ziemniaczane możesz zastąpić innym dodatkiem lub podać pierś kaczki np. z sałatką.
  • Pierś kaczki na puree z topinamburu 21 sty 2015, 13:47 Pierś kaczki na puree z topinamburu nadaje się na codzienny obiad, ale też na wystawną kolację. Pamiętajcie, że najlepsza kaczka, to różowa kaczka
  • Rosół z pieczonej kaczki w azjatyckim stylu 21 sty 2015, 16:56 Rosół z pieczonej kaczki przygotowuje się dosyć długo, ale nie wymaga on od nas dużo pracy.
  • Spaghetti z pieczoną kaczką i sosem z czerwonego wina 21 paź 2015, 15:37 Przepis przygotował Piotr Ceranowicz – szef kuchni, uczestnik III edycji programu Top Chef oraz ekspert kulinarny marki Lubella.
  • Smaczny Poznań kusi nalewkami i szneką 20 lip 2010, 15:20 Najlepszą nalewkę, kaczkę po wielkopolsku oraz sznekę z glancem wybiorą jurorzy podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który w dniach 12-15 sierpnia zagości na Starym Rynku w Poznaniu. Impreza odbędzie się po raz czwarty.
  • Dżemy bez cukru, niegazowana woda i owoce. Oto dieta polskiej reprezentacji 8 cze 2012, 13:25 Dania z jajek na śniadanie, lekki rosół oraz grillowany kurczak i ryba na obiad, a na kolację barszcz czerwony z uszkami, kaczka pieczona, steki wołowe i krewetki - tak wygląda menu piłkarzy polskiej reprezentacji w dniu meczu z Grecją otwierającego mistrzostwa Europy.
  • Polędwiczki zwycięzcą Opolskiego Festiwalu Smaków 28 sie 2011, 21:46 Grillowane polędwiczki po florencku zwyciężyły podczas 3. Festiwalu Opolskich Smaków. Odwiedzający imprezę zorganizowaną na opolskim Rynku skosztowali w weekend 14 potraw "startujących" w konkursie i wyłonili spośród nich zwycięzcę.
  • Wielkanoc: Chętniej sięgamy po... czekoladę 3 kwi 2015, 8:35 Polacy wciąż spożywają znacznie mniej czekolady niż mieszkańcy krajów Europy Zachodniej. W czołówce europejskich smakoszy znajdują się Szwajcarzy, którzy jedzą jej prawie trzykrotnie więcej niż Polacy. W Polsce spożycie tego przysmaku rośnie w czasie świąt Bożego Narodzenia i...
  • Polskie specjały. Czym częstować zagranicznych gości? 17 cze 2015, 10:42 Wakacje to czas urlopów i podróży po świecie. W tym okresie Polaków często odwiedzają goście z zagranicy. Aby jak najlepiej poznali smak naszego kraju, warto częstować ich specjałami tradycyjnej kuchni polskiej.
  • 25 października – światowy Dzień Makaronu 21 paź 2015, 20:19 Łączy w pary śmietanę z boczkiem, suszone pomidory z kaparami.. a także ludzi. Ukochany przez profesjonalistów, jak i amatorów gotowania, zajmuje ważne miejsce w każdej polskiej kuchni – makaron. Niech pierwszy rzuci widelcem ten, kto nigdy go nie ugotował. Jednak jak wskazują...
  • Zamiast uśmiechu radości – szok i niedowierzanie. Zobacz, co dzieci znalazły w jajku niespodziance 27 gru 2018, 14:17 Kinder niespodzianki zna chyba każde dziecko. Pod foliowym opakowaniem odkrywa się pyszną czekoladę, a w jej wnętrzu plastikowy pojemnik z małą zabawką. Czasami jednak, za sprawą psotnych dorosłych, w „jajku” można znaleźć niespodziankę, której naprawdę nikt się nie spodziewał.
  • Golonka i rolada górują na Śląsku 18 lip 2010, 18:03 Golonka po śląsku z panćkrautem oraz rolada z kluskami i modrą kapustą, to zwycięskie potrawy Śląskiego Turnieju Kulinarnego rozgrywanego w sobotę i niedzielę w Turawie (opolskie). Potrawy przygotowane przez amatorów i zawodowców oceniało profesjonalne jury.
  • Wojskowi kucharze wyróżnieni w Luksemburgu 23 lis 2010, 15:23 Reprezentacja wojskowych kucharzy z Polski zdobyła dwa wyróżnienia podczas Międzynarodowych Zawodów Sztuki Kulinarnej Expogast 2010 – Culinary Word Cup, które odbyły się w Luksemburgu w ramach światowej wystawy gastronomicznej.
  • LOT karmi pasztetem z gęsi i marynowanymi gruszkami 1 wrz 2011, 9:54 Pierogi staropolskie z mięsem i majerankiem, pasztet z gęsi ze śliwką, marynowane gruszki, gołąbki z mięsem i schabowy - to potrawy, którymi pasażerowie Polskich Linii Lotniczych LOT będą mogli raczyć się od 1 września. Tego dnia przewoźnik wprowadził na pokładach swoich...
  • PSL: jedzcie tłusto. Ekspert: lepiej nie 16 wrz 2011, 7:53 Polskie Stronnictwo Ludowe chce namówić Polaków do jedzenia tłustych posiłków. Ludowcy zaprosili do Sejmu przedstawicieli stowarzyszenia Optymalni, którzy przekonywali: jedzmy tłusto, bo to zdrowe. Eksperci ostrzegają: to niebezpieczne.