Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 6 tekstów

  • Dlaczego warto jeść kefir? 5 rewelacyjnych właściwości 16 maj 2019, 7:17 Kefir ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Jeśli sięgają po niego codziennie, np. na śniadanie lub na kolację, inni nawet sklepowe półki omijają szerokim łukiem. Fakt, kefir ma specyficzny smak, który nie każdemu może odpowiadać, jednak ma bardzo korzystny wpływ na...
  • Bakterie jelitowe mogą wpływać na ryzyko otyłości 28 lut 2019, 18:44 Furorę robią ostatnio w świecie naukowym odkrycia dotyczące mikroorganizmów zamieszkujących nasze jelita. Wiele wskazuje na to, że odgrywają one istotną rolę w utrzymywaniu prawidłowej masy ciała. Innymi słowy - zaburzenia stanu mikrobioty jelitowej zwiększają ryzyko nadwagi i...
  • Probiotyki nie tylko przy antybiotyku. One potrafią zdziałać cuda 18 maj 2018, 12:38 Probiotyki kojarzą nam się głównie z antybiotykoterapią i nic dziwnego – lekarze zawsze przypominają, by podczas brania antybiotyku spożywać probiotyki w formie kapsułek lub jogurty czy kefiry. Warto jednak regularnie jeść żywność probiotyczną, ponieważ ma bardzo dobry wpływ...
  • Co należy jeść w trakcie leczenia antybiotykami? 10 lip 2018, 10:31 Leczenie antybiotykami jest konieczne, gdy dojdzie do infekcji bakteryjnej. Ponieważ kuracja ma na celu zwalczenie niebezpiecznych bakterii, które zaatakowały nasz organizm, może dojść także do zniszczenia dobrej flory bakteryjnej, która ma akurat bardzo dobry wpływ na...
  • Masz te objawy? Możesz potrzebować probiotyków 5 lis 2018, 10:32 W jelitach każdego z nas znajduje się całe mnóstwo bakterii. Są to tzw. dobre bakterie, które tworzą florę jelitową. To w trosce o nie w czasie antybiotykoterapii przyjmujemy osłonowo probiotyki. Jakie objawy daje wyjałowienie organizmu i zaburzenia równowagi we florze jelitowej?
  • Cudowne właściwości ogórków. Wolisz świeże czy kiszone? 30 lip 2018, 11:47 Ogórki są niedoceniane. Większość z nas kupuje je z przyzwyczajenia, ponieważ idealnym dodatkiem do kanapek i stanowią bazę mizerii, która idealnie pasuje do schabowego. Tyle o ogórku świeżym. A kiszony lub małosolny? Te doceniamy zdecydowanie częściej. Sprawdź, dlaczego warto...