Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 8 tekstów

  • Dlaczego nie umiemy żyć bez alkoholu 22 maj 2016, 20:00 Picie jest przyjemne. Odstresowuje, łagodzi ból po utracie bliskiej osoby, ułatwia kontakty społeczne. Po alkoholu stajemy się rozmowni, także w językach obcych, w których na trzeźwo nie czujemy się mocni. Ale alkohol ma swoje pułapki. I jako narkotyk grozi uzależnieniem -...
  • Zupa krem czosnkowa 21 sty 2015, 15:25 Ta zupa to świetny wybór,gdy za oknem mróz, a my potrzebujemy czegoś rozgrzewającego. Ten gęsty krem jest też bardzo sycący więc może wystarczyć jako jedno danie. Ostatni raz krem czosnkowy przygotowałam w poimprezowy dzień i zupa...
  • Wódka jest lepsza od whiskey 19 gru 2009, 19:22 Amerykańscy naukowcy udowodnili, że jeśli już musimy się upijać lepiej to robić za pomocą wódki niż whiskey, ponieważ kac jakiego doświadczamy następnego dnia po wódce jest mniejszy. Mimo to nawet po wódce nie możemy liczyć na to, że będziemy funkcjonowali tak dobrze jak...
  • Podczas letniego wypoczynku sięgasz po alkohol? Uważaj! 23 cze 2015, 7:48 Alkohol kojarzy nam się z przyjemnością, relaksem, imprezą. Trunkami najczęściej raczymy się w domu (75%), pubie (12%) lub na świeżym powietrzu (8%). Kiedy pijemy latem, musimy zachować większą ostrożność: alkohol w połączeniu z upałem może znacznie skrócić naszą dobrą – i...
  • Szykuje się zakrapiana impreza? Nie jedz tych produktów 25 maj 2018, 18:25 Powszechnie wiadomo, że picie alkoholu na pusty żołądek jest bardzo złym pomysłem. Stan upojenia przyjdzie zdecydowanie szybciej niż byśmy tego chcieli, w dodatku może dojść do zatrucia, wymiotów, zawrotów głowy, a nawet utraty przytomności. Wiadomo, że zjeść coś wcześniej...
  • Cudowne właściwości ogórków. Wolisz świeże czy kiszone? 30 lip 2018, 11:47 Ogórki są niedoceniane. Większość z nas kupuje je z przyzwyczajenia, ponieważ idealnym dodatkiem do kanapek i stanowią bazę mizerii, która idealnie pasuje do schabowego. Tyle o ogórku świeżym. A kiszony lub małosolny? Te doceniamy zdecydowanie częściej. Sprawdź, dlaczego warto...
  • Kiszonki są dobre na (prawie) wszystko 18 maj 2011, 16:13 Tradycyjnym sposobem konserwowania żywności jest kiszenie polegające na utrwaleniu produktów przez wytwarzający się dzięki działaniom bakterii kwas mlekowy. Kwaszone owoce i warzywa nie tylko nie tracą składników mineralnych, ale nawet zyskują kolejne zbawienne dla naszego...
  • Pomarańcza - więcej niż owoc 20 gru 2011, 11:59 Witamina C, beta karoten, witamina B1, kwas foliowy, kwas pantotenowy, wapń, magnez, potas - pomarańcza zawiera wszystkie te składniki odżywcze. Dlatego warto na stałe wprowadzić te popularne cytrusy do codziennej diety. Ale pomarańcza to nie tylko smaczny i pożywny owoc.