Skład (na 1 kanapkę)
- bagietka
- 2 jajka
- 3 plastry boczku
- 1 pomidor
- kilka oliwek (u nas czarne)
- kawałek sera feta
- trochę rukoli
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- pieprz i sól
Zaczynamy
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Bagietkę kroimy na pół, smarujemy ją masłem czosnkowym. Rozgrzewamy patelnię, następnie kładziemy na nią połówki bagietki (masłem na patelnię) i podsmażamy aż nabiorą ładnego koloru i podgrzeją się (można je zamiast tego włożyć je do piekarnika).
Boczek smażymy na patelni. Na patelni smażymy także sadzone jajka (doprawiając solą i pieprzem).
Na podgrzaną bagietkę kładziemy rukolę, plastry pomidora, pokrojone oliwki i kawałki sera feta, na wierzch kładziemy bekon i jajka sadzone. Przykrywamy drugą połówką bagietki.
Źródło: ↪