Kasza gryczana na surowo

Kasza gryczana na surowo

Dodano:   /  Zmieniono: 
Kasza gryczana na surowo
Kasza gryczana na surowo Źródło: Agnieszka.Warzecha

Składniki

  • 6 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
  • kopiasta łyżeczka masła orzechowego
  • mały banan
  • cynamon
  • sok z cytryny
  • kilka orzechów pecan
  • woda

Wykonanie:

Kaszę wypłukać na sitku i zalać w miseczce wodą. Można przykryć talerzykiem. Odstawić najlepiej na całą noc. Następnego dnia kaszę ponownie wypłukać i przełożyć do pojemnika blendera. Kasza będzie miała konsystencję papki.

Następnie dodać trochę soku z cytryny, cynamon i masło orzechowe (wedle gustu). Dodać pokrojonego w plasterki banana. Najlepiej dodawać go stopniowo regulując w ten sposób gęstość naszego kremu. Wszystko zblendować. Przełożyć do miseczki i udekorować orzechami pecan oraz jeśli pozostanie resztą banana.

Smacznego!

Źródło: Agnieszka.Warzecha