Skład
-
1 szklanka płatków owsianych
-
1/4 szklanki otrąb owsianych
-
3 łyżki wiórków kokosowych
-
2 łyżki żurawiny
-
1/4 szklanka posiekanych orzechów laskowych
-
2 łyżki rodzynek
-
2 łyżki pestek dyni
-
2 łyżki pestek słonecznika
-
miód płynny
Zaczynamy
Do miski wsypujemy wszystkie składniki i dodajemy tyle miodu aby wszystkie składniki "oblepiły się" się nim. Tak przygotowaną "masę" wykładamy równomiernie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego do 150C piekarnika i pieczemy przez 10minut. Po tym czasie mieszamy lekko podpieczone płatki i pieczemy przez kolejne 10minut (aż nabiorą złocistego koloru).
Po ostudzeniu przechowujemy w słoiku lub papierowej torebce.