Conchiglioni żytnie razowe; duże muszle faszerowane szpinakiem i fetą

Conchiglioni żytnie razowe; duże muszle faszerowane szpinakiem i fetą

Dodano:   /  Zmieniono: 
Conchiglioni żytnie razowe; duże muszle faszerowane szpinakiem i fetą
Conchiglioni żytnie razowe; duże muszle faszerowane szpinakiem i fetą

Skład

  • 30 dag makaronu duże muszle (u nas żytnie razowe)
  • 10 dag sera feta
  • 20 dag szpinaku mrożonego (rozdrobnionego)
  • 1 niewielka cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.

Cebulę bardzo drobno siekamy i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem szklimy na patelni. Następnie dodajemy na patelnię szpinak i podsmażamy tak długo, aż cała woda z niego odparuje. Wówczas dodajemy pokrojony w kosteczkę ser feta. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. tak przygotowanym farszem nadziewamy ugotowany makaron.

Możemy podawać z sosem czosnkowym.