Składniki
Ryba:
- 1 duży filet z łososia,
- szczypta soli, mielonego czarnego pieprzu,
- szczypta oregano, czosnku w proszku, papryki, tymianku,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- ćwiartka cytryny lub limonki.
Salsa pomidorowa z awokado:
- pół awokado,
- 5 pomidorów koktajlowych przekrojonych na pół,
- pół łyżki drobno posiekanej kolendry,
- 1 mała cebula, drobno posiekana,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- sól i czarny pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Wymieszać przyprawy do ryby. Rybę skopić oliwą, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę lub na całą noc. Rozgrzać patelnię grillową/grill/piekarnik i upiec rybę. W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki salsy. Podawać łososia ułożonego na pomidorowej salsie z ćwiartką cytryny/limonki.
Smacznego!
Źródło: Vimed