Składniki:
- 120 g mięsa gulaszowego z indyka
- 60 g czerwonej papryki
- 60 g żółtej papryki
- 90 g brokuł
- 140 g koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- 500 ml bulionu
- sól
- pieprz ziołowy
- papryka chilli
- świeży rozmaryn
Wykonanie:
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i dorzucamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (może być też drobno pokrojony). Całość podsmażamy jeszcze przez ok. 3 min. Po tym czasie dolewamy 500 ml bulionu (ja używałam domowego wywaru). Dokładamy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy tak, by koncentrat rozpuścił się w bulionie i połączył się z warzywami. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Danie dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy świeży rozmaryn i podajemy z wybranym przez siebie dodatkiem.
