Rozgrzewający gulasz

Rozgrzewający gulasz

Dodano:   /  Zmieniono: 
Gulasz
Gulasz

Składniki: 

  • 120 g mięsa gulaszowego z indyka
  • 60 g czerwonej papryki
  • 60 g żółtej papryki
  • 90 g brokuł
  • 140 g koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka oleju 
  • 500 ml bulionu
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • papryka chilli
  • świeży rozmaryn

Wykonanie:

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wszystkie warzywa myjemy, kroimy i dorzucamy do podsmażonego mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (może być też drobno pokrojony). Całość podsmażamy jeszcze przez ok. 3 min. Po tym czasie dolewamy 500 ml bulionu (ja używałam domowego wywaru). Dokładamy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy tak, by koncentrat rozpuścił się w bulionie i połączył się z warzywami. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Danie dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy świeży rozmaryn i podajemy z wybranym przez siebie dodatkiem.