Penne z krewetkami

Penne z krewetkami

Dodano: 
Penne z krewetkami
Penne z krewetkami / Źródło: Fotolia

Skład

  • 300 gram makaronu penne
  • 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 1/2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
  • opakowanie krewetek w zalewie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu

Zaczynamy

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Groszek i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Makaron wkładamy do miski, dodajemy ugotowany groszek i fasolkę, wrzucamy odsączone z zalewy krewetki i zalewamy dresingiem. Mieszamy. Wierzch możemy posypać świeżo mielonym pieprzem.

Czytaj także

Czytaj także