Skład (na około 8 sztuk)
Na naleśniki
-
2 szklanki mąki orkiszowej (można zamienić pszenną)
-
ok. 1 szklanki mleka
-
ok. 1/2 szklanki wody gazowanej
-
1 jajo
-
1 łyżka oliwy
-
szczypta soli i pieprzu
Na farsz
-
1 awokado
-
pęczek szczypiorku
-
4 pomidorki koktajlowe
-
1 mała papryczka chilli
-
1 limonka
-
8 plasterków sera żółtego
-
garstka nachosów
-
1/2 piersi z kurczaka
-
szczypta soli, pieprzu, papryki ostrej i słodkiej
Zaczynamy
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jaja, dodajemy oliwę, sól i pieprz a także mieszając naprzemiennie mleko i wodę gazowaną. Ciasto powinno być dość rzadkie. Odstawiamy na około 10minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem soli, pieprzu, papryki ostrej i słodkiej.Awokado obieramy ze skóry, kroimy w bardzo drobną kosteczkę i wsypujemy do miski. Dodajemy do niej pokrojony drobno pęczek szczypiorku, pomidorki koktajlowe, małą papryczkę chili (jeżeli ktoś nie lubi pikantnych potraw, lepiej usunąć pestki) i sok z całej limonki. Mieszamy i odstawiamy, aż wszystkie smaki się "przeżrą".Na usmażone naleśniki kładziemy kolejno plasterek sera żółtego,kilka kawałków kurczaka, łyżkę sałatki z awokado i kilka nachosów. Zwijamy w rożek i podsmażamy na patelni (bardzo lekko posmarowanej olejem) aby ser się rozpuścił.