Zapiekana fasolka szparagowa

Zapiekana fasolka szparagowa

Dodano:   /  Zmieniono: 
Zapiekana fasolka szparagowa
Zapiekana fasolka szparagowa
Zapiekana fasolka szparagowa może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do dania głównego. Jeśli nie uda Wam się dostać sera gorgonzola-mascarpone (dostępny w niektórych sklepach tylko z serami), wymieszajcie po połowie gorgonzolę i mascarpone.

Składniki:

  • 100g sera gorgonzola mascarpone
  • 300g fasolki szparagowej
  • garść pokrojonego w kostkę chorizo
  • garść pomidorków koktajlowych
  • garść pistacji
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy

Czas przygotowania:

ok. 35 min

Przygotowanie:

Fasolkę obgotować 10 minut w osolonym wrzątku.

Przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać chorizo, pomidorkami, pokruszonym serem.

Posolić, popieprzyć, polać oliwą z oliwek. Wymieszać.

Posypać pokruszonymi pistacjami. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (z termoobiegiem) przez około 15 minut.

Czytaj także