Składniki:
- 150g jogurtu naturalnego
- 2/3 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka Cukru Białego marki Polski Cukier
- 4 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- dwa kubki jagód
- Cukier Puder marki Polski Cukier – do posypania po upieczeniu ciasta
Przygotowanie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół). Do naczynia wsypujemy mąkę, cukier, szczyptę soli i 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodajemy jajka, olej, cynamon oraz jogurt i miksujemy całość na gładką masę. Formę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Do formy wylewamy ciasto.Na ciasto nakładamy umyte wcześniej jagody.
Ciasto pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ciasto oprószamy Cukrem Pudrem.

