Sajgonki/spring rollsy z owocami

Sajgonki/spring rollsy z owocami

Dodano:   /  Zmieniono: 
Sajgonki/spring rollsy z owocami
Sajgonki/spring rollsy z owocami

Skład:

  • opakowanie papieru ryżowego
  • 2 banany
  • mango
  • kilka truskawek
  • kilka śliwek
  • 100ml jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego

Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Mango obieramy, kroimy w kostkę. Truskawki i śliwki także kroimy na mniejsze kawałki.

Przygotowujemy papier ryżowy wg instrukcji na opakowaniu, tj. maczamy każdy płat w gorącej wodzie przez około 2 sekundy, po czym przekładamy go na deskę. Układamy na nim po kawałku każdego z owoców, zwijamy jak krokiety.

Gotowe rollsy podajemy z jogurtem naturalnym/serkiem homogenizowanym, służącym za dip.

Owoce można dowolnie zmieniać, w zależności od tego, jakie lubicie ;-)