Jaglany warstwowiec z kremem czekoladowym

Jaglany warstwowiec z kremem czekoladowym

Dodano:   /  Zmieniono: 
Jaglany warstwowiec z kremem czekoladowym
Jaglany warstwowiec z kremem czekoladowym / Źródło: Pamela Cichon

Składniki na 2 porcje:

  • 80 g nieugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżeczki miodu lub stewii
  • 200 g dojrzałego banana
  • 80 g dojrzałego awokado
  • 20 g kakao
  • 100 g jogurtu greckiego

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną ugotować na wodzie, następnie dodać miód i dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia.

Banana i awokado zblendować razem z kakao na gładki krem.

W wysokiej szklance lub miseczce nakładać na zmianę kaszę, krem czekoladowy i jogurt.

Wartość energetyczna 1 porcji: ok. 400 kcal
B:  11 g
T:  57 g
W: 60 g

Czytaj także

Czytaj także