Współcześni barmani korzystają nie tylko z wielu dostępnych alkoholi, ale i z ciekawych dodatków by urozmaicić smak drinka. Najlepszym przykładem są bittersy. To mocno skondensowana wódka, która jest destylowany razem z ziołami, skórkami owoców oraz innych aromatów. Dzięki czemu wystarczy tylko kilka kropel, by koktajl nabrał nowego smaku.
Aktualnie na rynku wiedzie prym Angostura, która pochodzi z Trynidadu i Tobago. Od niedawna w sklepach dostępne są wyroby niemieckich destylarni.
Istnieje kilka wersji smakowych, takich jak cytryrusy, grejpfruty, czy wersja pieprzowa, którą można dodać do Krwawej Mary. Bittersy można wykorzystywać także z powodzeniem w kuchni. Z pewnością dodadzą potrawie charakteru. W Polsce są jeszcze ciężko dostępne, ale amatora nowych smaków jest to rzecz warta poszukania na sklepowych półkach.
Istnieje kilka wersji smakowych, takich jak cytryrusy, grejpfruty, czy wersja pieprzowa, którą można dodać do Krwawej Mary. Bittersy można wykorzystywać także z powodzeniem w kuchni. Z pewnością dodadzą potrawie charakteru. W Polsce są jeszcze ciężko dostępne, ale amatora nowych smaków jest to rzecz warta poszukania na sklepowych półkach.