Jak zrobić azjatyckie pierożki? To prostsze niż myślisz

Jak zrobić azjatyckie pierożki? To prostsze niż myślisz

Dodano: 
Azjatyckie przystawki
Azjatyckie przystawki / Źródło: Shutterstock / IndigoLT
W kuchni programu „Dzień Dobry TVN” Ola Nguyen pokazała, w jaki sposób przygotować pyszne azjatyckie przystawki. Za nazwą dim sum kryją się nie tylko pierożki, lecz także inne pyszne dania. Co przyrządziła zwyciężczyni 7. edycji „MasterChefa”?

Dim sum – co to takiego?

Dim sum to chiński posiłek, wielkością przypominający przystawkę, który najlepiej smakuje z herbatą w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Chociaż dim sum można znaleźć w wielu formach i we wszystkich regionach Chin, kuchnia jest ściśle związana z kulturą herbaciarni w Hongkongu i prowincji Guangdong.

Typowy posiłek dim sum obejmuje kilka rodzajów bułek gotowanych na parze, takich jak „char siu bao”, smażone na głębokim oleju pierogi, takie jak „hahm sui gohk”, rolki z makaronem ryżowym, takie jak „ngau cheung” i desery, takie jak „djeen dui”.

Czytaj także:
Zjedz ryż, zostaw mięso. Przepisy Jana Kuronia

Opracowała:
Źródło: X-news /

Czytaj także