Arkadiusz Milik spełnił marzenie z dzieciństwa – otworzył restaurację „Food Ball”

Arkadiusz Milik spełnił marzenie z dzieciństwa – otworzył restaurację „Food Ball”

Dodano: 
Arkadiusz Milik
Arkadiusz Milik / Źródło: Newspix.pl / Lukasz Grochala/Cyfrasport
Zawodnik włoskiego SSC Napoli i reprezentacji Polski dołączył do grona reprezentantów, którzy pieniądze zarobione na grze w piłkę inwestują w inne źródła dochodów. Na Instagramie poinformował o otwarciu restauracji w Katowicach.

We wtorek 27 listopada w katowickiej galerii handlowej Libero miało miejsce oficjalne otwarcie restauracji „Food Ball”. Za tym przedsięwzięciem stoi nie kto inny jak napastnik i włoskiego Napoli – Arkadiusz Milik. Zawodnik, który w ostatnim meczu z Portugalią zdobył gola na 1:1, od dawna myślał o spróbowaniu swoich sił w branży gastronomicznej.

– Tak wiem... Znacie mnie z boiska i ekranów telewizorów, ale tylko najbliższe mi osoby wiedzą, że będąc dzieckiem miałem dwa marzenia, a teraz mogę zrealizować to drugie. Zrealizować w towarzystwie doskonałych i pełnych pasji profesjonalistów w swoich dziedzinach – mówił piłkarz.

Zdjęcie informujące o otwarciu restauracji „Food Ball” pojawiło się m.in. na . Na  już od pewnego czasu istniał specjalny profil poświęcony wyłącznie temu lokalowi. Z zamieszczonych tam wpisów dowiadujemy się, że szefem restauracji jest Damian Mucha, a szefem baru Krzysztof Ciemiera.

„Food&Ball by Arkadiusz Milik to nowe spojrzenie na sztukę kulinarną i koktajlową. Food&Ball jest nowym stylem na spędzanie wolnego czasu z rodziną i przyjaciółmi. To miejsce, które pochłonie Cię bez reszty, wprowadzi w świat sportowych emocji, kulinarnych pasji. Mamy dla Ciebie wiele niespodzianek i stale pracujemy nad nowymi doznaniami” – czytamy w opisie.

Czytaj także:
Nowy biznes Anny Lewandowskiej

Galeria:
Food Ball. Restauracja Arkadiusza Milika

Czytaj także