Prosta kuchnia Roberta Sowy

Prosta kuchnia Roberta Sowy

Dodano:   /  Zmieniono: 
Robert Sowa w kuchni
Robert Sowa w kuchni Źródło: mat. pras./Edipresse Książki
Zupy i przystawki, dania rybne i mięsne, ciasta i desery, wegetariańskie sałatki… W swojej najnowszej książce „Krok po kroku z Robertem Sową” znany szef kuchni sprzedaje nieskomplikowane dania nawet dla początkujących kucharzy.

 – Dedykuję tę książkę wszystkim, którzy tak jak ja, lubią nieskomplikowane dania opierające się na najlepszych jakościowo składnikach i prostych, ale niebanalnych pomysłach – pisze autor.

Robert Sowa prezentuje w niej 120 autorskich i sprawdzonych dań. Na 200 stronach można znaleźć przepisy m.in. na bezglutenowe ciasto czekoladowe, domowy burger witaminowy, faworki wojnarka, stir fry z wołowiną, tajską sałatkę z makaronem i warzywami, tartę z grzybami leśnymi, czy pierogi ze szpinakiem i kurkami.

– Moja kuchnia jest doskonale przyprawiona i pachnie ziołami, a ciekawe, łatwo dostępne dodatki wzbogacają jej smak – zachęca autor.

Robert Sowa jest kucharzem i restauratorem. Propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie. Jest znany z wielu programów telewizyjnych i audycji radiowych. Autor książek kulinarnych, m.in. „Cztery pory roku”, „Życie kocha jeść”, „Esencja smaku”. Jest właścicielem autorskiej restauracji „N31 restaurant&bar” w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy. Wcześniej – restauracji „Sowa & Przyjaciele”, zamkniętej po skandalu z podsłuchami polskich polityków.


Książka "Krok po kroku z Robertem Sową"
 

Czytaj także