Szparagi, wołowina i deser z lawendą
Materiał partnera

Szparagi, wołowina i deser z lawendą

Dodano: 
Krystian’s Kitchen
Krystian’s Kitchen / Źródło: Krystian’s Kitchen
Plac Trzech Krzyży i schodząca w dół ulica Książęca. Widzą Państwo napis: „Krystian‘s Kitchen”? To tu się mieści prowadzona przeze mnie restauracja, do której zapraszam od rana do późnego wieczora.

Na początek proszę skosztować wybornej kawy, świeżo wyciskanych soków czy slow juice, czyli kipiących od witamin owocowo-warzywnych koktajli. A także spróbować pieczonych u nas na miejscu pachnących bułeczek, pieczywa, croissantow czy ciast z owocami. Jestem przekonany, że kupią je Państwo też na wynos.

Na śniadanie zaproponuję Państwu omlet z ekologicznych jaj (osobiście znam producenta!) czy healthy plate, w którego skład wchodzą arcyzdrowa komosa, świeże owoce, migdały i jogurt, który także przygotowujemy w naszej restauracji.

Jestem przekonany, że wkrótce wrócą Państwo do „Krystian‘s Kitchen” na lunch.

Najprzyjemniej zjeść go na półpiętrze, w otoczeniu współczesnej polskiej sztuki. Coś na szybko? Powodzeniem cieszą się burgery z polskiej wołowiny, choćby z sosem guacamole. Mamy też wersje wegetariańskie, np. z kaszą jaglaną i marchewką. Bułki do naszych burgerów pieczemy na miejscu. Poza tym – całe menu do wyboru.

Ale najwięcej przyjemności sprawi Państwu z pewnością kolacja w Krystian’s Kitchen. Z tego względu, że trwa ona zwykle najdłużej, a potrawami można się delektować godzinami. Proponuję zająć miejsce przy stoliku na piętrze, gdzie jest też największa przestrzeń i widok na ulicę Książęcą.

Wszystkie dania są przygotowywane z najlepszych produktów, od sprawdzonych dostawców. I, co ważne, wiele z nich to produkty sezonowe. A więc łapmy chwilę! I cieszmy się nowalijkami, truskawkami, malinami…

W czerwcu polecam choćby labraksa z najlepszymi o tej porze roku szparagami i anyżowym sosem. Znajdą go Państwo w menu na stronie „Propozycja sezonowa”.

A na deser? Sam kocham słodycze i zawsze mam problem z wyborem. Zaproponuję creme brulee w trzech odsłonach: z lawendą, wanilią i czekoladą.


Krystian Zalejski,
Szef kuchni Krystian’s Kitchen

ul. Książęca 6, Warszawa

Czytaj także