Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 7 tekstów

  • Polscy więźniowie przechodzą na islam. Skąd się bierze jego popularność? 18 sie 2017, 17:36 Odpowiedź na pytanie o popularność islamu w polskich zakładach karnych jest paradoksalnie prosta. Wiąże się to ze zmianą wyżywienia.
  • Najbogatsi muszą zmienić dietę 5 lut 2011, 8:39 Wyżywienie ludności świata w 2050 r., czyli 9 miliardów osób, będzie możliwe tylko pod warunkiem wzrostu produkcji żywności co najmniej o 35 proc., a jednocześnie zmniejszenia indywidualnego spożycia i skali marnowania jedzenia - uważają francuscy analitycy.
  • Caritas przygotowuje setki ton jedzenia na ŚDM 7 kwi 2016, 18:18 W lipcu do Krakowa przyjadą dwa miliony pielgrzymów. Organizatorzy Światowych Dni Młodzieży będą musieli zapewnić im wyżywienie przez cały czas trwania imprezy. Informacje na ten temat zebrali dziennikarze portalu RMF 24.
  • Świat będzie pił więcej mleka 5 sty 2012, 7:48 Produkcja mleka na świecie do 2020 r. wzrośnie o ponad 19 proc. - wynika z analiz ekspertów Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD) oraz Organizacji ds. Wyżywienia i Rolnictwa Narodów Zjednoczonych (FAO). Eksperci podkreślają, że w ostatnich latach wzrosło...
  • Idziesz do szpitala? Pamiętaj o jedzeniu 18 maj 2012, 14:57 Podczas pobytu w szpitalu żywienie ma tak samo duże znaczenie jak terapia lekowa – powiedzieli specjaliści na otwarcie XIV Zjazdu Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego, który rozpoczął się w Jachrance pod Warszawą.
  • Co czwarty Polak wyrzuca żywność. Najczęściej - pieczywo 17 paź 2011, 15:50 Jedna czwarta Polaków przyznaje się do wyrzucania żywności - wynika z badań Federacji Polskich Banków Żywności. Artykuły spożywcze wyrzucamy, ponieważ kupujemy ich za dużo, nie patrzymy na datę przydatności do spożycia oraz niewłaściwie je przechowujemy.
  • Jabłka – europejska specjalność 28 gru 2011, 16:04 Golden Delicious, Gala, Red Delicious, Jonagold i Idared - to najczęściej produkowane jabłka w Unii Europejskiej. Kraje „27”-tki są czołowym światowym producentem i konsumentem tych owoców. Największym ich producentem w Europie są Polska i Włochy.