Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 9 tekstów

  • Wieprzowina w tatarze wołowym i mnóstwo konserwantów. UOKiK wziął pod lupę mięso w polskich sklepach 13 gru 2017, 16:25 Inspekcja handlowa przeprowadziła na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów badanie jakości surowego mięsa w 168 sklepach i hurtowniach. Wyniki są zatrważające.
  • UOKiK: lokale gastronomiczne oszukują klientów 9 sie 2011, 12:36 Tańsza kawa zamiast tej z wyższej półki, ser wędzony udający oscypka, zbyt mało alkoholu w drinkach - to przykłady nieprawidłowości wykrytych przez Inspekcję Handlową podczas kontroli punktów gastronomicznych. Niedociągnięcia stwierdzono w 80 proc. badanych placówek.
  • Fast foody skontrolowane, 74 proc. z nich budzi zastrzeżenia 18 cze 2014, 7:25 Inspekcja Handlowa skontrolowała fast foody w Polsce. Co do 74 proc. z nich pojawiły się zastrzeżenia – podaje „Puls Biznesu”.
  • Czy wiesz co jesz? Parówki cielęce... z drobiu 18 sty 2011, 17:01 Deser czekoladowy bez czekolady, czy parówki cielęce z drobiu - to niektóre przykłady fałszowania żywności. Inspekcja Handlowa stwierdziła, że 5 proc. kontrolowanych produktów nie odpowiada deklaracjom producentów - poinformowała UOKiK.
  • Deser czekoladowy bez... czekolady? 20 sty 2012, 8:37 Deser czekoladowy bez czekolady, czy parówki cielęce z drobiu - to niektóre przykłady fałszowania żywności. Inspekcja Handlowa stwierdziła, że 5 proc. kontrolowanych produktów nie odpowiada deklaracjom producentów - poinformowała we wtorek UOKiK.
  • Czy wiesz co jesz? 15 lip 2010, 11:18 W poziomkowych biszkoptach z galaretką w czekoladzie zamiast poziomek jest... sok jabłkowy, kawowa czekolada, ale bez kawy, czy wino, które według producenta jest białe, a importera - czerwone - takie nadużycia wykryła Inspekcja Handlowa na zlecenie UOKiK.
  • Obiad? Dworcowy bar lepszy od restauracji 11 sie 2011, 10:29 Z kontroli przeprowadzonej przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów wynika, że w polskich kurortach lepiej odwiedzać… dworcowe bary niż restauracje. – Sprawdziliśmy 424 punkty: restauracje, kluby, bary dworcowe i mleczne, sieciowe fast foody i gastronomię w...
  • Miód bez lipy, kiełbasa z kością 4 gru 2009, 14:49 Pogarsza się jakość polskiej żywności. Taki wniosek można wysnuć z raportu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, który zbadał to, co oferuje nam handel, a potem ląduje na naszym talerzu. Być może nie jest to jednak kwestia realnego pogorszenia jakości, ile lepszego sprzętu...
  • Wybuchnie trzecia wojna obwarzankowa? 3 lut 2011, 10:55 Nie jest wykluczone, że pod Wawelem wybuchnie trzecia wojna światowa. Będzie to wojna o ... obwarzanki, wynika z publikacji "Dziennika Polskiego".