Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 695 tekstów

  • 18 sie 2017, 14:24 Sezon urlopowy w pełni. Jak zawsze w tym okresie na urlopowiczów czeka wiele atrakcji, nie tylko kulturalnych. Ciepłe wieczory to doskonała okazja do poznania nowych kultur i smaków. Tu z pomocą nadciągają punkty gastronomiczne na Bulwarach w Warszawie nad Wisłą.
  • 18 sie 2017, 17:36 Odpowiedź na pytanie o popularność islamu w polskich zakładach karnych jest paradoksalnie prosta. Wiąże się to ze zmianą wyżywienia.
  • 30 cze 2017, 14:33 Od jakiegoś czasu możemy sięgać po nowe piwa z browaru Jabłonowo, które produkowane są pod szyldem Manufaktury Piwnej.
  • 5 lip 2017, 10:53 Dieta Paleo to jedna z najbardziej popularnych diet w ostatnich latach. Mówią o niej lekarze, dietetycy, stosują gwiazdy sportu i popkultury. Co powinniśmy wiedzieć na jej temat i czy warto pokusić się o wprowadzenie zmian w swoim codziennym menu? O tym w poniższym artykule.
  • 29 maj 2017, 10:12 Firma prowadząca sejmową stołówkę już w kwietniu wypowiedziała umowę zawartą w styczniu z Kancelarią Sejmu. Jak przyznał w rozmowie z „Rzeczpospolitą”, na karmieniu posłów nie da się zarobić na utrzymanie.
  • 4 kwi 2017, 16:25 Sposobów podawania golonki jest wiele, w zależności od regionu, np. w Beskidach na golonce przyrządza się kwaśnicę. W Beskidzie Śląskim i Żywieckim golonkę najczęściej dusi się w piwie.
  • 13 kwi 2017, 12:36 Chcesz nabrać energii, lepiej się poczuć i schudnąć kilka zbędnych kilogramów? Detoks to idealne rozwiązanie dla Ciebie! Podpowiadamy, jak bezboleśnie i przy pomocy pięciu prostych kroków go przeprowadzić.
  • 14 kwi 2017, 17:47 Trzej studenci wzornictwa przemysłowego z Londynu stworzyli w pełni biodegradowalny, tani w produkcji pojemnik zatrzymujący wodę, który można w całości zjeść. Opakowanie wykonane zostało z mieszanki alginianu sodu oraz chlorku wapnia. Celem rozwiązania ma być ograniczenie...
  • 15 kwi 2017, 13:20 Jak przez wieki zmieniały się wielkanocne zwyczaje Polaków? W co wierzyliśmy, co jedliśmy i jak to jest z datą tych świąt? Zapraszamy do lektury.
  • 13 kwi 2017, 20:29 Od tego miesiące w Tajwanie zakazane jest zabijanie, sprzedaż i konsumpcja psów. Na zmianie przepisów skorzystały też koty.
  • 31 mar 2017, 16:37 20-letni Alex Yeatts wpadł na pomysł stworzenia niesamowitych czekoladowych jajek, w których „hoduje” jadalne kryształy.
  • 14 kwi 2017, 13:13 Po przeprowadzeniu 12 kontroli w zakresie jakości i prawidłowości oznakowania ryb, przetworów rybnych i mrożonych produktów w glazurze, Inspekcja Handlowa w Gdańsku nie miała wielu dobrych wiadomości.
  • 27 cze 2016, 18:58 Polscy konsumenci rozsmakowali się w żółtych serach. Szukają na półkach zdrowych, bogatych w składniki odżywcze, świeżo krojonych produktów. Oczekiwaniom sprostała Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek, w której ofercie znajdziemy szeroki wachlarz serów Serenada z innowacyjnymi...
  • 11 sie 2016, 7:26 Produkty mleczne to nie tylko źródło wapnia, ale także łatwo przyswajalnego magnezu. Szczególnie warto zwrócić uwagę na sery żółte, które dzięki swojemu wszechstronnemu wykorzystaniu i pysznemu smakowi, mogą stanowić doskonałe uzupełnienie diety w magnez.
  • 21 sty 2015, 14:50 Przepis ten jest świetny na letnie popołudnia. Pstrąga możesz zastąpić jakąś inną białą rybą. Ser LE PIC, to ser kozi w popiele, jeśli nie lubisz koziego sera, możesz zamiast niego użyć fety.
  • 21 sty 2015, 16:40 Zapiekany omlet z chorizo i kozim serem to porządna dawka energii na początek dnia. Tak naprawdę do tego omletu możesz dodać co tylko lubisz.
  • 20 kwi 2016, 14:53 Mogą zdobić nie tylko nasze wazony, ale i talerze. Wiosna i lato to idealne pory roku, by cieszyć się nimi. Jadalne kwiaty możemy wykorzystywać w wielu daniach. Na przykład w serniku na zimno.
  • 13 kwi 2015, 6:31 Polacy kupują coraz więcej jogurtów naturalnych i greckich. Dynamicznie rośnie również segment deserów mlecznych. Tracą na tym inne produkty mleczne, bo cały rynek nabiału utrzymuje się na stabilnym poziomie. Coraz większą rolę na tym rynku odgrywają marki własne, głównie...
  • 12 gru 2015, 11:35 60 proc. konsumentów jest przekonanych, że produkty z długim terminem przydatności do spożycia muszą zawierać konserwanty. Eksperci przekonują, że wcale nie musi tak być, bo producenci stosują inne metody gwarantujące trwałość produktów. Najłatwiej znaleźć żywność bez...
  • 31 sty 2015, 12:38 Skład Ciasto  2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia kostka margaryny/masła 1 jajko    Masa serowa 6 jaj 50 dag sera białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru...
  • 12 cze 2015, 10:46 Skład. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kostka margaryny/masła 1 jajko  Masa serowa: 6 jaj 1 kg sera białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru Na...