„Wrocław na widelcu”. Niezwykły przewodnik kulinarny dostępny za darmo26paź2017, 9:36 —
W środę 25 października we wrocławskim klubie Proza odbyła się uroczysta premiera przewodnika kulinarnego „Wrocław na widelcu”, napisanego przez Roberta Makłowicza i tragicznie zmarłego Piotra Bikonta.
Przewodnik Michelin 2017. Które polskie restauracje wyróżniono?7mar2017, 22:31 —
W Brukseli zaprezentowany został kultowy Przewodnik Michelin na rok 2017. Dwie polskie restauracje: Atelier Amaro i Senses zachowały swoje gwiazdki. Za stosunek jakości do ceny wyróżnienie specjalne otrzymał lokal Kieliszki na Próżnej.
Druga gwiazdka Michelin wędruje do Polski!9mar2016, 13:48 —
Restauracja Senses została drugą w naszym kraju, której przyznano wyróżnienie w prestiżowym przewodniku kulinarnym Michelin. Do tej pory jedynie Atelier Amaro posiadało ten wyznacznik jakości. Informację podała "Gazera Wyborcza".
Tokio światową stolicą najlepszych restauracji17lis2009, 10:19 —
Tokio stało się światową stolicą trzygwiazdkowych restauracji, według przewodnika Michelin na rok 2010, dystansując Paryż - poinformował we wtorek dyrektor firmy wydającej najsłynniejszy na świecie przewodnik dla smakoszy Jean-Luc Naret. Najwyższą notę przyznano w nim 11...
ZaSMAKuj z WPROST19lis2009, 19:19 —
Boisz się iść do restauracji, której nie znasz? Jesteś na Ursynowie i nie masz pojęcia, gdzie możesz smacznie zjeść? Kusi cię wystrój lokalu, ale nie masz pewności, czy nie zniechęci cię karta dań? Na te i wiele innych pytań odpowie przewodnik po warszawskich restauracjach....
Najlepsze obiady serwują w Japonii18paź2011, 15:49 —
Japonia wyprzedziła Francję pod względem liczby najlepszych restauracji - przewodnik gastronomiczny Michelina na rok 2012 dla regionu Kansai trzema gwiazdkami wyróżnił 15 japońskich lokali. Oznacza to, że w całej Japonii trzy gwiazdki Michelina ma 29 lokali, we Francji - tylko...
Rusza kolejny ogólnopolski Festwial Dobrego Smaku3sie2010, 11:34 —
Nikogo, kto ceni dobrą kuchnię i najlepszej jakości produkty kulinarne, nie może zabraknąć w Poznaniu. Na IV Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w dniach 12-15 sierpnia zapraszają producenci regionalnych specjałów ze wszystkich zakątków Polski i wielu miejsc w Europie. Nie...
Polacy kuszą Brytyjczyków dżemem z płatków róży2kwi2011, 8:49 —
Niezwykła polska książka kucharska zatytułowana "Dżem z płatków róży" ukazała się na brytyjskim rynku czytelniczym nakładem wydawnictwa Tabula Books. Niezwykłość książki bierze się stąd, że jest alfabetem wspomnień, przewodnikiem po polskiej kulturze, zapisem letnich wędrówek...
MAKRO stawia na młode talenty - Mistrzostwa Młodych Kucharzy 201616cze2016, 15:25 —
Zostało już tylko 14 dni na nadsyłanie zgłoszeń do konkursu Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016. Uczestnicy będą mieli możliwość zaprezentować swój talent, poszerzyć wiedzę kulinarną oraz poznać wybitnych szefów kuchni....
MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Poznaniu15cze2016, 11:24 —
Setka znakomitych szefów kuchni, live cooking w wykonaniu pięciu najlepszych szefów regionu, dziesiątki rozmów i niezapomnianych smaków – drugie regionalne spotkanie Gault&Millau Tour 2016 za nami. Partnerem wydarzenia była firma...
Paryż w sercu Warszawy15lis2016, 22:51 —
To nie jest nowe miejsce na kulinarnej mapie stolicy. Jednak wszyscy ci, którzy przez - zbyt długi oczywiście - czas remontu ulicy Świętokrzyskiej, zdążyli odzwyczaić się od kuchni i klimatu restauracji Saint Jacques, powinni sobie o niej jak najszybciej przypomnieć.
Łosoś bałtycki, sola, węgorz - te ryby wykreśl z menu30lis2011, 17:34 —
Łosoś bałtycki, halibut atlantycki, sola, węgorz, karmazyn oraz tuńczyk błękitnopłetwy to gatunki ryb zagrożone wyginięciem. Wszystkie one trafiły właśnie na czerwoną listę poradnika dla konsumentów "Jaka ryba na obiad?" międzynarodowej organizacji ekologicznej WWF.
Słodkości z mikrofalówki w mniej niż 5 minut9cze2016, 12:00 —
Masz ochotę na słodką domową przekąskę, ale nie chcesz poświęcać zbyt dużo czasu na jej przygotowanie? Pomocna może okazać się… mikrofalówka! Wystarczy odrobina czekolady, ulubionych owoców oraz urządzenie z funkcjami...