Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 54 tekstów

  • Czym żywią się młodzi Polacy? Cukrem i tłuszczem 23 kwi 2012, 7:10 W codziennym jadłospisie polskich dzieci nie ma miejsca na warzywa, za to każdego dnia najmłodsi Polacy wypijają ok. dwóch szklanek słodzonych napojów i dwa razy dziennie sięgają po słodkie oraz słone przekąski - wynika z badań przeprowadzonych przez pracowników SWPS.
  • Czekoladowa kontrola 8 mar 2010, 16:32 Regulator londyńskiego city Takeover Panel, odpowiedzialny za przejęcia i fuzje, przeprowadzi dochodzenie w sprawie okoliczności przejęcia producenta słodyczy Cadbury's przez amerykańskiego Krafta - donosi BBC. Regulator otrzymał skargi na Krafta za to, że wprowadził w błąd...
  • ,,Jadalne Pole“ MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie 8 cze 2016, 11:41 Świetni szefowie kuchni, premierowe dania w wykonaniu laureatów regionalnych nagród i doskonałe smakowe doznania – tak najkrócej można podsumować pierwsze tegoroczne spotkanie z cyklu Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie. Partnerem...
  • MAKRO parnerem akcji ,,Kucharze Dzieciom“ 14 cze 2016, 9:23 Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska włączyła się do akcji charytatywnej ,,Kucharze Dzieciom“, przekazując szkolnym i przedszkolnym stołówkom na Mokotowie profesjonalne sprzęty gastronomiczne. Firma ufundowała również bony...
  • Kuchnia włoska w nowej odsłonie - pokaz kulinarny ,,Szef dla Szefów” 13 cze 2016, 8:27 9. i 10. czerwca br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny pokaz kulinarny z cyklu ,,Szef dla Szefów”. Tematem przewodnim była kuchnia włoska, a potrawy przygotował i zaprezentował szef kuchni Roberto Carcangiu. ...
  • MAKRO stawia na młode talenty - Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016 16 cze 2016, 15:25 Zostało już tylko 14 dni na nadsyłanie zgłoszeń do konkursu Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016. Uczestnicy będą mieli możliwość zaprezentować swój talent, poszerzyć wiedzę kulinarną oraz poznać wybitnych szefów kuchni....
  • MAKRO partnerem produktowym spotkania „Dinner with a View“ pod hasłem ,,Rzeka 15 cze 2016, 8:33 11. czerwca odbyło się pierwsze spotkanie z cyklu ,,Dinner with a view“ pod hasłem ,,Rzeka“. Kolację na ogniu przygotowało trzech wybitnych szefów kuchni: inicjatorka projektu Ewa Malika Szyc Juch­nowicz oraz Ana Ros i Witek...
  • MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Poznaniu 15 cze 2016, 11:24 Setka znakomitych szefów kuchni, live cooking w wykonaniu pięciu najlepszych szefów regionu, dziesiątki rozmów i niezapomnianych smaków – drugie regionalne spotkanie Gault&Millau Tour 2016 za nami. Partnerem wydarzenia była firma...
  • Najlepszy street food w Warszawie 21 cze 2016, 13:16 Tytuł ,,Warszawskiej Pyzy 2016”, najlepszego punktu z ulicznym jedzeniem, otrzymał w tym roku wietnamski Viet Street Food. W plebiscycie czytelników zwyciężył zaś meksykański Gringo Bar. Firma MAKRO Cash&Carry Polska, będąca...
  • Plac Nowy 1 8 wrz 2016, 10:22 Spacerując ulicami Kazimierza, nagle spostrzegasz piękny czerwony budynek z cegły z przestronnymi oknami. Czujesz się, trochę jak w Nowym Jorku a może jak w Amsterdamie, a przecież to krakowski Kazimierz. Ustawione na zewnątrz stoliki zachęcają do zatrzymania się,...
  • Starbucks chce zatrudnić 10 tysięcy imigrantów. Część internautów zapowiada bojkot kawiarni 2 lut 2017, 10:06 Prezes amerykańskiej sieci kawiarni Starbucks zapowiedział, że do 2018 roku w kawiarniach na całym świecie zostanie zatrudnionych około 10 tysięcy imigrantów. Pomysł wywołał wiele kontrowersji, a w mediach społecznościowych pojawiła się akcja pod hasłem #BoycottStarbucks.
  • Na sklepowe półki wraca najstarsza polska kawa. Stanie się hitem? 29 lip 2017, 14:42 Po 67 latach na sklepowe półki powraca najstarsza polska kawa „Pluton”. Opakowania kawy i herbaty projektowane były przez znanych artystów, mi.in. Jerzego Hryniewieckiego i Eryka Lipińskiego.
  • Polak pracujący to Polak głodny 27 paź 2010, 10:59 68 proc. Polaków nie ma czasu na spożywanie głównego posiłku w pracy, niemal co druga osoba (39,7 proc.) żywi się jedynie kanapkami, a co dziesiąta w pracy nie je nic - wynika z badania zrealizowanego przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini.
  • Jarmark smaków i kolorów w Ochli z blinami na czele 30 mar 2011, 10:37 W skansenie w Ochli koło Zielonej Góry, po raz siódmy odbędzie się w niedzielę (3 kwietnia) tradycyjny jarmark Kaziukowy. Nie zabraknie na nim wyrobów rękodzieła ludowego, warsztatów artystycznych i tradycyjnych potraw.
  • Jesz hot dogi i szynkę? Grozi ci cukrzyca 11 sie 2011, 13:25 Hot dogi, szynka, salami, mortadela, a także bekon i inne produkty z czerwonego mięsa znacznie zwiększają ryzyko cukrzycy typu 2 - wykazały badania opublikowane na łamach "American Journal of Clinical Nutrition". Z badań wynika, że wystarczy codziennie spożywać zaledwie 50 g...
  • Słodkości z mikrofalówki w mniej niż 5 minut 9 cze 2016, 12:00 Masz ochotę na słodką domową przekąskę, ale nie chcesz poświęcać zbyt dużo czasu na jej przygotowanie? Pomocna może okazać się… mikrofalówka! Wystarczy odrobina czekolady, ulubionych owoców oraz urządzenie z funkcjami...
  • Ranking sprzedaży lodów w Carrefour – polska firma Anita liderem rankingu! 15 cze 2016, 13:56 Produkty polskiej firmy Anita cieszą się największym zainteresowaniem klientów sieci Carrefour. Lody tej marki wyprzedziły w rankingu sprzedaży znanych, międzynarodowych producentów takich jak Nestlé czy Unilever (Algida)....
  • Rekordowe lato Kaktusa – sprzedano już o 60% więcej lodów tej marki niż w zeszłym roku! 4 sie 2016, 9:46 Popularność lodów Kaktus bije na głowę pozostałe zimne przekąski. Znane lody na patyku z zieloną polewką wywodzą się z Niemiec. W Polsce w sklepowych lodówkach pojawiły się po raz w pierwszy w 1994 roku. Po ponad 20 lat...
  • Paryż w sercu Warszawy 15 lis 2016, 22:51 To nie jest nowe miejsce na kulinarnej mapie stolicy. Jednak wszyscy ci, którzy przez - zbyt długi oczywiście - czas remontu ulicy Świętokrzyskiej, zdążyli odzwyczaić się od kuchni i klimatu restauracji Saint Jacques, powinni sobie o niej jak najszybciej przypomnieć.
  • Niespodziewany efekt Brexitu. Ceny czekolady mogą wzrosnąć 11 mar 2017, 6:52 Szefowa koncernu Mars Fiona Dawson ostrzegła, że ceny czekolady po „twardym” Brexicie mogą znacząco wzrosnąć. W swoim przemówieniu wygłoszonym w  Brukseli wyjaśniła, że to tylko jeden z przykładów negatywnych skutków ewentualnego braku porozumienia między Londynem a wspólnotą.
  • Restaurator oskarżony o rasizm. Powodem przywiązanie do tradycji kulinarnej 18 cze 2017, 17:56 Inicjatywa restauratora z Mogliano koło Wenecji wywołała we Włoszech wiele kontrowersji. Właściciel lokalu wywiesił bowiem na drzwiach ogłoszenie, w którym zapewnia, że zatrudniony przez niego personel jest w 100 procentach włoski.