Autorzy i blogerzy

Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 502 tekstów

  • Polscy więźniowie przechodzą na islam. Skąd się bierze jego popularność? 18 sie 2017, 17:36 Odpowiedź na pytanie o popularność islamu w polskich zakładach karnych jest paradoksalnie prosta. Wiąże się to ze zmianą wyżywienia.
  • Polskie dzieci jedzą śmieci 27 sie 2017, 20:00 Naukowcy i dietetycy biją na alarm: polskie dzieci jedzą coraz gorzej. Jeśli nie zaczniemy walki z naszymi żywieniowymi grzechami, czeka nas plaga otyłości oraz drastyczny wzrost chorych na serce i cukrzycę.
  • BBC uznało polskiego kucharza za pioniera brytyjskiej kuchni 27 sie 2017, 16:59 Magazyn BBC Good Food uznał polskiego szefa kuchni Damiana Wawrzyniaka jednym z dziesięciu pionierów kuchni brytyjskiej. Polak podzielił się informacją na swoim profilu na Facebooku.
  • Amerykańska Polonia pokłóciła się o pierogi. Pozwy trafiły do sądu 4 sie 2017, 9:09 Pochodzący z Polski mieszkańcy Whiting w Indianie pokłócili się z pochodzącymi z Polski mieszkańcami Edwardsville w stanie Pensylwania. Obie miejscowości dzieli ponad tysiąc kilometrów.
  • „Polacy szukają nowych smaków”. W Warszawie powstał sklep, który sprzedaje mięso halal 25 sie 2017, 18:08 Harbi Meat wprowadza produkty halal w Polsce i otwiera sklep w Warszawie – informuje w komunikacie PortalSpożywczy.pl.
  • Co nam szkodzi, na co uważać? 7 składników żywności, przed którymi ostrzegają eksperci 31 sie 2017, 13:53 Naukowcy i dietetycy biją na alarm: polskie dzieci jedzą coraz gorzej. Jeśli nie zaczniemy walki z naszymi żywieniowymi grzechami, czeka nas plaga otyłości oraz drastyczny wzrost chorych na serce i cukrzycę. Jakie najczęściej popełniamy grzechy żywieniowe?
  • Katarzyna Bosacka: Bez czytania etykiet nie da się kupić nawet chleba 31 sie 2017, 13:09 Naukowcy i dietetycy biją na alarm: polskie dzieci jedzą coraz gorzej. Jeśli nie zaczniemy walki z naszymi żywieniowymi grzechami, czeka nas plaga otyłości oraz drastyczny wzrost chorych na serce i cukrzycę. Jak zmienić przyzwyczajenia i czego unikać? Radzi Katarzyna Bosacka,...
  • Jak poprawić żywienie dzieci? Radzi Robert Makłowicz 31 sie 2017, 13:27 Naukowcy i dietetycy biją na alarm: polskie dzieci jedzą coraz gorzej. Jeśli nie zaczniemy walki z naszymi żywieniowymi grzechami, czeka nas plaga otyłości oraz drastyczny wzrost chorych na serce i cukrzycę. Jak zmienić przyzwyczajenia i czego unikać? Radzi Robert Makłowicz...
  • „Wrocław na widelcu”. Niezwykły przewodnik kulinarny dostępny za darmo 26 paź 2017, 9:36 W środę 25 października we wrocławskim klubie Proza odbyła się uroczysta premiera przewodnika kulinarnego „Wrocław na widelcu”, napisanego przez Roberta Makłowicza i tragicznie zmarłego Piotra Bikonta.
  • Robert Lewandowski buduje restaurację na wodzie 5 paź 2017, 8:51 Robert Lewandowski buduje w Giżycku restaurację na wodzie – donosi portal sportowefakty.wp.pl. We wtorek informowaliśmy, że piłkarz uruchamia we współpracy z Group One dom mediowy RL Media.
  • Kuchnia Węgier 18 sie 2017, 14:24 Sezon urlopowy w pełni. Jak zawsze w tym okresie na urlopowiczów czeka wiele atrakcji, nie tylko kulturalnych. Ciepłe wieczory to doskonała okazja do poznania nowych kultur i smaków. Tu z pomocą nadciągają punkty gastronomiczne na Bulwarach w Warszawie nad Wisłą.
  • Sposób na jesienną słotę 25 wrz 2017, 18:47 Chociaż sezon wakacyjny powoli dobiega końca, a dni stają się coraz krótsze i zimniejsze to knajpki i restauracje na bulwarach wiślanych nie poddają się jesiennej aurze.
  • Mięso drobiowe z Polski będzie eksportowane na Tajwan 3 lis 2016, 11:16 Służby weterynaryjne Tajwanu BAPHIQ – Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oficjalnie poinformowały o otwarciu rynku Tajwanu na eksport mięsa drobiowego z Polski.
  • Polskie specjały. Czym częstować zagranicznych gości? 17 cze 2015, 10:42 Wakacje to czas urlopów i podróży po świecie. W tym okresie Polaków często odwiedzają goście z zagranicy. Aby jak najlepiej poznali smak naszego kraju, warto częstować ich specjałami tradycyjnej kuchni polskiej.
  • Ranking sprzedaży lodów w Carrefour – polska firma Anita liderem rankingu! 15 cze 2016, 13:56 Produkty polskiej firmy Anita cieszą się największym zainteresowaniem klientów sieci Carrefour. Lody tej marki wyprzedziły w rankingu sprzedaży znanych, międzynarodowych producentów takich jak Nestlé czy Unilever (Algida)....
  • Oscypek, bryndza, rogale świętomarcińskie - Takie specjały zjesz tylko w Polsce 29 cze 2015, 17:22 Oscypek, bryndza czy rogale świętomarcińskie – to unikalne produkty, które dla Polaków są powodem do dumy. Niestety, te prawdziwe, certyfikowane, można kupić tylko w niektórych regionach. Czy warto docierać do odpowiednich przepisów i kultywować staropolskie tradycje w...
  • Wigilijny Małopolski Smak tylko na krakowskim rynku 21 gru 2011, 10:07 W ramach Wigilijnego Małopolskiego Smaku można będzie zobaczyć i kupić tradycyjne świąteczne produkty małopolskie. Impreza na Rynku Głównym w Krakowie, której organizatorem jest województwo małopolskie, rozpoczyna się w piątek i potrwa do poniedziałku.
  • Małopolska stawia na swoje przysmaki 28 cze 2011, 12:13 W ramach projektu "Produkt Lokalny Małopolska" przedsiębiorcy i rolnicy będą mogli korzystać z wyposażenia obiektu umożliwiającego wytwarzanie lokalnych produktów gastronomicznych. Skorzystają także z pomocy marketingowej - tzw. inkubator kuchenny powstanie w Stryszowie.
  • W Polsce najdłużej żyją mężatki po studiach mieszkające na wsi 23 paź 2011, 8:43 Kto ma w Polsce największe szanse na długie życie? Mężatki z wyższym wykształceniem, które mieszkają na wsi, najlepiej małopolskiej, podkarpackiej lub podlaskiej - wynika z badań polskich antropologów.
  • "Ziemniak po cabańsku" kolejnym tradycyjnym produktem Małopolski 19 lis 2010, 16:26 Potrawa "ziemniak po cabańsku" (pastersku - red.) została w piątek wpisana na listę produktów tradycyjnych Małopolski. Jednogłośnie zadecydowała o tym Rada ds. Produktów Tradycyjnych Małopolski.
  • Polskie Jadło chce otworzyć 30 przydrożnych restauracji 14 mar 2011, 11:04 Około 30 przydrożnych restauracji, głównie przy autostradach i drogach ekspresowych, zamierza uruchomić w ciągu najbliższych dwóch lat spółka Polskie Jadło SA - poinformował prezes spółki Jan Kościuszko.