Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 14 tekstów

  • Podstępne posiłki stołu rodzinnego – dlaczego najmłodsi nie powinni ich spożywać? 27 cze 2017, 9:25 Prawidłowe żywienie dziecka, szczególnie w 1000 pierwszych dni – najważniejszym okresie jego życia, jest jednym z kluczowych czynników zapewniających mu optymalny rozwój. Niemowlęta i małe dzieci potrzebują żywności bezpiecznej i odpowiedniej jakości, dopasowanej do ich...
  • Zapiekany omlet z chorizo i kozim serem 21 sty 2015, 16:40 Zapiekany omlet z chorizo i kozim serem to porządna dawka energii na początek dnia. Tak naprawdę do tego omletu możesz dodać co tylko lubisz.
  • Pstrąg z bobem i serem LE PIC 21 sty 2015, 14:50 Przepis ten jest świetny na letnie popołudnia. Pstrąga możesz zastąpić jakąś inną białą rybą. Ser LE PIC, to ser kozi w popiele, jeśli nie lubisz koziego sera, możesz zamiast niego użyć fety.
  • Buraczki z pomarańczą? Sprawdź letni przepis według Roberta Sowy 6 cze 2016, 14:22 Zdrowe, lekkie i pożywne, czyli miks warzyw, owoców i kaszy. Oto nowe danie Roberta Sowy
  • Lubisz tradycyjne sery? Jedź do Lidzbarka! 8 maj 2012, 6:52 Producenci serów będą się prezentować na początku czerwca na Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. Jeden z organizatorów imprezy poinformował, że do udziału w imprezie zgłosiło się już 20 wystawców.
  • Wykwintna przystawka 20 sty 2015, 19:50 Szybka kuchnia, nie wymagająca niczego poza jednym garnkiem i palnikiem stała się domeną, ale także i piętnem naszych czasów. Dawne przepisy konwertujemy do ekspresowych wersji w myśl zasady, że przecież obecnie żyje się szybko. Nie...
  • Co jeść w pracy? 12 mar 2015, 15:53 Budzik, szybki prysznic, ubieranie, w międzyczasie kawa z mlekiem i już siedzimy w aucie, zmierzając do pracy. Pierwsza przekąska około południa, wcześniej kolejna kawa, maile, telefony, obowiązki… O jedzeniu nikt nie myśli, chyba że koleżanka z pracy obchodzi urodziny i...
  • Domowa kiełbasa tylko blisko rolnika 20 lip 2010, 18:01 Rolnicy mogą produkować w swych gospodarstwach kiełbasy i sery, ale ta produkcja może odbywać się tylko na niewielką skalę, a wyroby mogą sprzedawać - jedynie bezpośrednio - konsumentom lub do małych sklepów czy stołówek w obrębie jednego województwa.
  • Ośle mleko nadzieją dla alergików 17 maj 2011, 14:33 Mleko produkowane przez osły stanowi dobrą alternatywę dla dzieci mających alergię na białka mleka krowiego - informuje serwis BBC.
  • Bieganie to dobry sposób na odchudzanie? 21 cze 2015, 7:22 Często impulsem do rozpoczęcia przygody z bieganiem jest niezadowolenie z własnego wyglądu lub ze zbyt wysokiej wagi. Czy rzeczywiście jest to najlepsza recepta na schudnięcie?
  • Chłodniki 7 lip 2009, 14:48 W „panu Tadeuszu” szlachta zajada się chłodnikiem aż trzykrotnie. Za każdym razem je go milczkiem, żwawo i ze smakiem...
  • Polskie warzywa po nowemu 17 sty 2012, 12:35 Buraki, marchewki i ziemniaki to typowo polskie warzywa. Można je jednak łączyć tak, by powstały niesamowite kompozycje zaskakujące smakiem. Ciasto z ziemniaków i pasta buraczana - to tylko niektóre możliwości wykorzystania rodzimych warzyw w kuchni.
  • Dieta z zasadami 17 lip 2016, 20:00 Zakochało się w niej pół Hollywood na czele z Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst i Jennifer Aniston. Oprócz utraty wagi ten styl jedzenia obiecuje więcej zdrowia, witalności i dobrego humoru. Jaka jest tajemnica sukcesu diety zasadowej?
  • Grzybowniczki - "nowy" specjał z Kujawsko-Pomorskiego 25 mar 2012, 12:32 Bułeczki grzybowniczki i marchew krychano to kolejne potrawy z województwa kujawsko-pomorskiego wpisane na listę produktów regionalnych. Na prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Liście Produktów Tradycyjnych region ma już 33 specjały.