Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 69 tekstów

  • Chcesz pozbyć się oponki z brzucha? Jedz to 12 kwi 2018, 12:45 Tłuszcz, który gromadzi się na wysokości talii jest zły nie tylko dlatego, że nieestetycznie wygląda. Jest bardzo groźny przede wszystkim dlatego, że tzw. „otyłość brzuszna” prowadzi do cukrzycy typu 2 i chorób układu krążenia. Odchudzanie to w tym przypadku bardzo dobra decyzja.
  • Masz trądzik? Unikaj tych produktów 17 kwi 2018, 12:46 Trądzik jest zmorą wielu z nas. Choć najczęściej występuje u nastolatków w okresie dojrzewania, może pojawić się niezależnie od wieku. Bolesne krosty, pryszcze i wypryski nie tylko wyglądają nieestetycznie, ale mogą także powodować rozległe zmiany skórne i blizny na całe...
  • Trener duńskich szczypiornistek narzeka na niemieckie jedzenie. „Jakby świnie popełniły samobójstwo” 5 gru 2017, 15:49 Trener kobiecej reprezentacji Danii w piłce ręcznej Klavs Bruun Joergensen skrytykował jedzenie, które było serwowane przez organizatorów w niemieckim hotelu. Szkoleniowiec narzekał także na tłum w jadalni oraz dietę, która sprawia, że jego zawodniczki są „ociężałe” w grze.
  • Polscy studenci skonstruowali robota podającego posiłki 7 sty 2018, 18:29 Zespół studentów i absolwentów z Politechniki Wrocławskiej skonstruował Bistrobora, czyli maszynę do samoobsługowej sprzedaży ciepłych posiłków. Twórcy podkreślają, że to pierwsze takie urządzenie na świecie.
  • Skąd się wzięły toruńskie pierniki? Tego dowiesz się... w Gorzowie 30 cze 2012, 7:53 Skąd pochodzi słowo piernik, jak przed wiekami pieczono ciasto i jak wyglądały formy piernikowe - tego wszystkiego będzie się można dowiedzieć z interaktywnej wystawy "Świat toruńskiego piernika". Ekspozycja będzie prezentowana od 2 lipca w Muzeum Lubuskim im. Jana Dekerta w...
  • McDonald's „od kuchni” już widzieliśmy, pora na KFC. „Nagranie wykręca żołądki” 22 wrz 2017, 11:26 W sieci pojawiło się przyprawiające o mdłości wideo, które według zapewnień twórców miało zostać nagrane w jednej z restauracji sieci KFC. Ze słów pracowników dowiadujemy się m.in., że w danym lokalu popularny fastfood serwuje swoim klientom nieświeże jedzenie.
  • Uczniowie gotowali dla polityków 3 mar 2010, 12:41 Amerykańscy licealiści pokazali kongresmenom jak powinien wyglądać właściwie skomponowany posiłek. Zaserwowali im zwycięskie menu w konkursie "Cook for Change" (Gotowanie dla zmiany) ogłoszonym dla szkół średnich w USA.
  • Trufle "made in China" zagrożeniem dla białych trufli z Włoch 1 paź 2010, 6:52 Białym truflom zagrażają "podróbki" rzekomo włoskich okazów z Chin oraz z innych krajów - alarmuje stowarzyszenie poszukiwaczy i sprzedawców białych trufli z okolic Sieny. - Co roku 800 ton trufli o wartości ponad 15 milionów euro opuszcza Chiny, ale podróbki przybywają także...
  • Lecz kaszel… czekoladą 20 sty 2011, 17:04 Czekolada na przewlekły kaszel? Wygląda na to, że już wkrótce będziemy leczyć tę męczącą dolegliwość substancją, która znajduje się w kakao i czekoladzie - informuje serwis BBC News. Tą substancją jest teobromina.
  • Dieta Angeliny Jolie - 600 kalorii dziennie 25 lis 2011, 10:46 Płatki śniadaniowe z łyżką oleju kokosowego rano i kawałek gotowanego mięsa wieczorem - tak wygląda menu Angeliny Jolie. Gwiazda Hollywood przy wzroście 173 cm waży obecnie 44 kilogramy.
  • Dżemy bez cukru, niegazowana woda i owoce. Oto dieta polskiej reprezentacji 8 cze 2012, 13:25 Dania z jajek na śniadanie, lekki rosół oraz grillowany kurczak i ryba na obiad, a na kolację barszcz czerwony z uszkami, kaczka pieczona, steki wołowe i krewetki - tak wygląda menu piłkarzy polskiej reprezentacji w dniu meczu z Grecją otwierającego mistrzostwa Europy.
  • Prawie milion pełnych talerzyków 30 lis 2012, 15:58 Ponad 479 607 ton zebranej żywności, 40 000 wolontariuszy, 2500 zaangażowanych sklepów w całym kraju, blisko 25 000 nowych fanów na Facebooku i jak zwykle niezawodni – ludzie dobrej woli, którzy wspierali program na każdym etapie jego realizacji. Dzięki wszystkim działaniom...
  • 7 rad, jak robić świetne zdjęcia potraw i jedzenia 2 cze 2015, 17:04 Stylizowane zdjęcia potraw, na widok których myślimy “o, pyszne, chcę to zjeść” rozpowszechniły się, kiedy blogerzy zaczęli dopieszczać estetyczną treść swoich blogów.
  • Veronika Kirchner - stylistka i fotograf 15 cze 2015, 15:27 Veronika Kirchner fotografią zajmuje się ponad 10 lat. Od kilku pracuje jako Food Stylist przy sesjach dla magazynów, telewizji oraz przy indywidualnych projektach. Jej talent możecie podziwiać oglądając sesję zdjęciową zamówioną dla herbat Althaus, która urzeka magicznym...
  • Koszmar dorosłego przedszkolaka 20 sty 2015, 14:40 Śniadanie - pierwszy posiłek uświetniający każdy kolejny dzień. Chciałabym zawsze mieć czas aby celebrować tę chwilę w odpowiedni sposób, nie tylko poprzez pyszne jedzenie, ale również przez wspólne czytanie gazety okraszone wzajemnym przerzucaniem się co ciekawszymi...
  • Paryskie śniadanie w kokilce 20 sty 2015, 15:24 Za oknem od niebieskich dachów odbija się ostre słońce otulone zimnym szalem wirującego wiatru. Jak zwykle nieco skwaszeni paryżanie przebiegają przez czerwone światło na pasach. Wszyscy gdzieś sie spieszą, tam na dole, ale kilka...
  • Biało i słodko... 20 sty 2015, 21:18 Największą mocą komedii romantycznych jest statement. Nie znoszę amerykanizmów, ale nic na to nie poradzę, po polsku brzmi to idiotycznie. Statement bowiem taki, wcale nie jest prosty, zwykły, ani łatwy. O nie! Prawdziwy statement wzdryga...
  • Ania biega: Jak polubić brokuł... Pappardelle z zielonymi różyczkami 26 mar 2015, 15:30 Brokułu nie lubiłam programowo. Od kilkunastu lat, kiedy to na jakiejś wystawnej imprezie podano go we wcieleniu tak paskudnym, że jeszcze długo wzdragało mnie na sam widok. Z czasem wstręt przemogłam i zdarzało mi się przyswajać brokuł – ale w wersji maksymalnie...
  • Ania biega: Szparagowa inicjacja 26 mar 2015, 18:00 Będzie bez zdjęć, chociaż o zdjęcia aż się prosi. Ale jeszcze nie umiem ładnie fotografować jedzenia. Fotkę z Facebooka kolega skomentował krótko: „Albo kiepsko gotujesz, albo robisz słabe zdjęcia”. Z dwojga złego wolę przyznać, że robię słabe zdjęcia… A gotowanie? Gotuję tak...
  • Ile cukru w cukrze – biały, brązowy, a może...? 15 kwi 2016, 14:18 Cukier krzepi. Ale i tuczy. Dlatego często zastępujemy go miodem, stewią, syropami. Czy zawsze wychodzi nam to na zdrowie?
  • Wielki comeback polskich ziół 17 kwi 2016, 20:00 Ostropest, siemię lniane, czystek. Trudno wymienić wszystkie ich zalety. Mają zbawienny wpływ na organizm. wprowadzając je na stałe do diety, wyświadczamy sobie wielką przysługę.
  • Dlaczego nie umiemy żyć bez alkoholu 22 maj 2016, 20:00 Picie jest przyjemne. Odstresowuje, łagodzi ból po utracie bliskiej osoby, ułatwia kontakty społeczne. Po alkoholu stajemy się rozmowni, także w językach obcych, w których na trzeźwo nie czujemy się mocni. Ale alkohol ma swoje pułapki. I jako narkotyk grozi uzależnieniem -...
  • Zdrowy sok prosto z drzewa 17 cze 2016, 16:01 Jest w 100 proc. naturalny i zdrowy. Działa przeciwzapalnie, a nawet przeciwbólowo. W dodatku jest orzeźwiający i gasi pragnienie. Oto zalety soku z brzozy.
  • Śniadanie w stylu Polki 8 cze 2016, 11:00 Z badania „Style śniadaniowe wśród Polek”, przeprowadzonego na zlecenie California Prune Board, wynika, że statystyczne śniadanie to nadal wspólny posiłek przy stole, na którym królują tradycyjne wędliny, sery, jajka i mleko. Choć mała liczba owoców i warzyw na śniadaniowych...
  • Sushi – z czym to się je 8 cze 2016, 15:10 Sztuka jedzenia sushi tkwi w szczegółach. Oprócz sushi maki czy nigiri, które grają pierwsze skrzypce podczas uczty w japońskiej restauracji, serwuje się także tradycyjne dodatki, które wzbogacają doznania smakowe. Bez nich...
  • Od jedzenia humor się zmienia. Raport KUPCA 13 cze 2016, 9:54 Nawyki żywieniowe Polaków i ich stosunek do przekąsek w 2016 roku Jak o swoją codzienną dietę dbają Polacy? Czy stosują się do zaleceń ekspertów i jednocześnie czerpią z kuchni to, co najlepsze? Jaką pozycję w polskim menu...
  • Szpinakowa rewolucja na naszym talerzu! 16 cze 2016, 15:28 Kiedyś niechętnie ulegaliśmy namowom naszych mam na sięganie po dania z jego dodatkiem – dziś wybieramy go ze smakiem! Szpinak, bo o nim mowa to prawdziwe źródło kulinarnych inspiracji. W kuchni przyrządzimy z nim mnóstwo...
  • Tylko w Rosji? Dzieci jedzą tort w kształcie... mumii Lenina 6 lip 2016, 20:19 Ciężko to wytłumaczyć, ale spróbujemy to opisać. Na profilu Only In Russia na jednym z portali społecznościowych pojawiło się nagranie na którym widać jak dzieci jedzą tort w kształcie… mumii Włodzimierza Ilijcza Lenina.
  • Plac Nowy 1 8 wrz 2016, 10:22 Spacerując ulicami Kazimierza, nagle spostrzegasz piękny czerwony budynek z cegły z przestronnymi oknami. Czujesz się, trochę jak w Nowym Jorku a może jak w Amsterdamie, a przecież to krakowski Kazimierz. Ustawione na zewnątrz stoliki zachęcają do zatrzymania się,...
  • Wielkanoc dawniej i dziś. Jak kształtowała się nasza tradycja? 15 kwi 2017, 13:20 Jak przez wieki zmieniały się wielkanocne zwyczaje Polaków? W co wierzyliśmy, co jedliśmy i jak to jest z datą tych świąt? Zapraszamy do lektury.