Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 14 tekstów

  • Wieprzowina w tatarze wołowym i mnóstwo konserwantów. UOKiK wziął pod lupę mięso w polskich sklepach 13 gru 2017, 16:25 Inspekcja handlowa przeprowadziła na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów badanie jakości surowego mięsa w 168 sklepach i hurtowniach. Wyniki są zatrważające.
  • Żywność ekologiczna wchodzi do sieci 10 sie 2010, 17:48 W sieci sieć hurtowni dla przedsiębiorców, Selgros pojawiły się ekologiczne owoce i warzywa. Można już tu kupić 12 rodzajów paczkowanych produktów z ekologicznych gospodarstw – informuje Portal Spożywczy.pl. Firma, która je dostarcza zapowiada, że oferta zostanie...
  • Mrożone oszustwo? Ile jest ryby w rybie? 14 lip 2015, 9:52 Kupując mrożone ryby lub owoce morza, warto zwrócić uwagę na ich jakość – ostrzega Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jak pokazała przeprowadzona kontrola nie zawsze spełnione są wszystkie wymagania. W ponad 70 proc. skontrolowanych sklepów i hurtowni Inspekcja...
  • MAKRO parnerem akcji ,,Kucharze Dzieciom“ 14 cze 2016, 9:23 Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska włączyła się do akcji charytatywnej ,,Kucharze Dzieciom“, przekazując szkolnym i przedszkolnym stołówkom na Mokotowie profesjonalne sprzęty gastronomiczne. Firma ufundowała również bony...
  • ,,Jadalne Pole“ MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie 8 cze 2016, 11:41 Świetni szefowie kuchni, premierowe dania w wykonaniu laureatów regionalnych nagród i doskonałe smakowe doznania – tak najkrócej można podsumować pierwsze tegoroczne spotkanie z cyklu Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie. Partnerem...
  • MAKRO partnerem produktowym spotkania „Dinner with a View“ pod hasłem ,,Rzeka 15 cze 2016, 8:33 11. czerwca odbyło się pierwsze spotkanie z cyklu ,,Dinner with a view“ pod hasłem ,,Rzeka“. Kolację na ogniu przygotowało trzech wybitnych szefów kuchni: inicjatorka projektu Ewa Malika Szyc Juch­nowicz oraz Ana Ros i Witek...
  • MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Poznaniu 15 cze 2016, 11:24 Setka znakomitych szefów kuchni, live cooking w wykonaniu pięciu najlepszych szefów regionu, dziesiątki rozmów i niezapomnianych smaków – drugie regionalne spotkanie Gault&Millau Tour 2016 za nami. Partnerem wydarzenia była firma...
  • Najlepszy street food w Warszawie 21 cze 2016, 13:16 Tytuł ,,Warszawskiej Pyzy 2016”, najlepszego punktu z ulicznym jedzeniem, otrzymał w tym roku wietnamski Viet Street Food. W plebiscycie czytelników zwyciężył zaś meksykański Gringo Bar. Firma MAKRO Cash&Carry Polska, będąca...
  • Kuchnia włoska w nowej odsłonie - pokaz kulinarny ,,Szef dla Szefów” 13 cze 2016, 8:27 9. i 10. czerwca br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny pokaz kulinarny z cyklu ,,Szef dla Szefów”. Tematem przewodnim była kuchnia włoska, a potrawy przygotował i zaprezentował szef kuchni Roberto Carcangiu. ...