Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 12 tekstów

  • Wyrzucasz tę część arbuza? Ona podnosi libido 13 kwi 2018, 14:36 W niemal każdym domu, pod zlewem znajduje się kosz na śmieci, w którym lądują wszystkie kuchenne odpadki, także te organiczne. Wyrzucamy dużo i bez zastanowienia. To dlatego, że nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele korzyści dla zdrowia może dać zjedzenie np. białej części...
  • Korpo gulasz z szynki na kaszy gryczanej podawany w... plastiku 14 maj 2015, 15:53 Choć gulasz to danie narodowe Węgier u nas często zwany jest staropolskim, zwyczajnym lub babuni… Jako danie podane z kaszą gryczaną można nazywać zapewne na wiele innych sposobów. Ja tym razem nazwę go „korpo” gdyż jest to jedno z moich ulubionych dań które serwuję sobie w...
  • Rozgrzewający gulasz 12 mar 2015, 16:33 Składniki:  120 g mięsa gulaszowego z indyka 60 g czerwonej papryki 60 g żółtej papryki 90 g brokuł 140 g koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku  1 łyżka oleju  500 ml bulionu sól pieprz ziołowy papryka chilli świeży...
  • Naturalnie w kuchni: Jak przechowywać warzywa? 5 lip 2016, 11:49 Warzywa - najlepsze są świeże i pachnące. Cenimy je za moc składników odżywczych. By zachowały tą świeżość oraz wartość odżywczą, powinniśmy je przechowywać w odpowiednich warunkach. Zatem które warzywa trzymać...
  • Placki po węgiersku 31 sty 2015, 16:16 Skład Gulasz 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego  20 dag pieczarek 2 czerwone papryki 2 duże cebule ząbek czosnku 3-4 łyżki mąki 1 litr bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 ziarnka ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej...
  • Amerykanie w ciągu jednego dnia zjedzą 50 milionów indyków 22 lis 2009, 11:10 Podczas zbliżającego się wielkimi krokami Święta Dziękczynienia Amerykanie zjedzą prawie 50 milionów indyków. Wielu mieszkańców USA nie wie za co tak naprawdę dziękują tego dnia, ale wie jedno - nie ma Święta Dziękczynienia bez apetycznego, wielkiego indyka.
  • Kardamon na zdrowie 18 sty 2010, 15:36 Kardamon to zaraz po szafranie najdroższa przyprawa świata. Na jego cenę wpływają duże wymagania tej rośliny co do sposobu uprawy. Jest wykorzystywany od 3000 lat w Indiach i Chinach, gdzie stosuje się go jako remedium w chorobach płuc, układu pokarmowego, w gorączce,...
  • Ryby Marit Bjoergen 25 paź 2010, 12:53 Największa konkurentka Justyny Kowalczyk, pięciokrotna medalistka igrzysk w Vancouver norweska biegaczka narciarska Marit Bjoergen od ponad roku stosuje dietę opartą na rybach i tranie, a ostatnio przedstawia nawet w mediach swoje przepisy kulinarne.
  • Myśliwskie rogi i lubuskie przysmaki w Ochli 22 sie 2012, 10:26 26 sierpnia w Muzeum Etnograficznym w Ochli niedaleko Zielonej Góry odbędzie się plenerowa impreza pn.„Dobre, smaczne, bo Lubuskie”. Wydarzenie jest prezentacją kulinarnego dorobku Lubuszan.
  • 7 rad, jak robić świetne zdjęcia potraw i jedzenia 2 cze 2015, 17:04 Stylizowane zdjęcia potraw, na widok których myślimy “o, pyszne, chcę to zjeść” rozpowszechniły się, kiedy blogerzy zaczęli dopieszczać estetyczną treść swoich blogów.
  • Szczęśliwa kuchnia Beaty Pawlikowskiej 19 kwi 2016, 15:37 Bez chemii, glutenu, ze świeżych produktów – w swojej najnowszej książce „Szczęśliwe garnki extra” Beata Pawlikowska pisze o zdrowym żywieniu przez cztery pory roku.
  • Czerwone mięso – dlaczego warto włączyć je do menu 2 cze 2016, 13:05 Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, poprawia kondycję fizyczną, reguluje metabolizm. Sprawdź, jak jeszcze możesz pomóc swojemu organizmowi, jedząc wołowinę.