Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 49 tekstów

  • „Polacy szukają nowych smaków”. W Warszawie powstał sklep, który sprzedaje mięso halal 25 sie 2017, 18:08 Harbi Meat wprowadza produkty halal w Polsce i otwiera sklep w Warszawie – informuje w komunikacie PortalSpożywczy.pl.
  • Sposób na jesienną słotę 25 wrz 2017, 18:47 Chociaż sezon wakacyjny powoli dobiega końca, a dni stają się coraz krótsze i zimniejsze to knajpki i restauracje na bulwarach wiślanych nie poddają się jesiennej aurze.
  • Nowe grillowanie – gorący temat na lato 25 cze 2015, 16:15 Do grillowania Polaków namawiać nie trzeba. Może nie jest jeszcze tak jak w Kanadzie, gdzie ponad 70 proc. obywateli ma swojego grilla – więcej niż osób posiadających samochód, ale w tyle też nie zostajemy.
  • Sałatka z grillowaną gruszką 21 sty 2015, 16:43 Sałatka z grillowaną gruszką nadaje się na kolację, lub jako jedna z potraw na imprezę. Gruszkę możesz zastąpić brzoskwinią lub nektarynką.
  • Grillowany łosoś z sałatką ze szparagów 21 sty 2015, 16:59 Grillowanego łososia lubi chyba prawie każdy. Dodatek szparagów sprawia, że jest to danie lekkie, nadające się dla osób będących na diecie. Jeśli chcecie możecie ugotować sobie do tego np. ziemniaki.
  • Latem - spotkaj się ze znajomymi… przy grillu 1 lip 2016, 11:35 Gwarancją świetnej zabawy jest połączenie grupy przyjaciół i pysznego jedzenia. Szczególnie latem, gdy piękna pogoda nastraja do wspólnych spotkań w gronie najbliższych. Dlatego czym prędzej wyciągajmy z garażów, piwnic...
  • Ziołowe klimaty na grillu 9 cze 2016, 15:52 By odpowiednio doprawić dania z grilla, powinniśmy sięgnąć po pachnące zioła. Doskonale odnajdą się one w towarzystwie mięs, warzyw, czy różnego rodzaju sałatek, które zaserwować możemy naszym gościom na stole. Zioła...
  • Ostra gra! Czyli przepisy na pikantnego grilla 16 cze 2016, 11:31 Gorąc, żar i płomienie ognia tańczące wokół zwęglonych kawałków drewna, to elementy, które bez trudu przywołują na myśl pamiętne spotkania przy grillu. Jednak nie tylko technika grillowania może kojarzyć się nam z ogniem...
  • Sałatka z grillowanymi szparagami i młodymi ziemniakami 21 sty 2015, 17:17 Lekka, wiosenna sałatka. Idealna na kolację. Składniki (2 porcje): garść rukwi wodnej 4 młode ziemniaki 12 zielonych szparagów 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej 6 plastrów camemberta garść botwinki koperek papryczka...
  • Czy jedzenie z grilla może być zdrowe? 14 maj 2012, 13:48 Wiosna wróciła na dobre, czas odkurzyć grilla i zaprosić znajomych na soczystą kiełbaskę. Z drugiej strony lato tuż za rogiem, a zimą i w święta przybyło nam trochę ciałka, którego warto by było się pozbyć. Czy można połączyć grillowanie ze zdrowym odżywianiem? Okazuje się, że...
  • Dorada z grillowanymi warzywami 21 sty 2015, 11:22 Doradę możecie zastąpić dowolną rybą, np. makrelą, okoniem, pstrągiem. Jeśli chcecie, aby wasz posiłek był bardziej sycący – ugotujcie sobie np. ziemniaki w mundurkach i podajcie je ze świeżym koperkiem.
  • Grillowany łosoś z puree z topinamburu 21 sty 2015, 14:18 Składniki: 400g filetu z łososia ze skórą 250g topinamburu 2 garści rzeżuchy łyżka startego parmezanu łyżka płatków migdałowych sok z połowy cytryny łyżka masła 50ml śmietany 30% oliwa 2 ząbki czosnku sól pieprz kiełki do...
  • Szparagi są lekkostrawne i bogate w witaminy. Można je gotować lub grillować 19 maj 2014, 15:40 Maj to sezon na szparagi. Można je podawać w sałatkach, z sosami lub grillowane. W szparagach najważniejsze jest to, by były świeże. Jeśli są wyprostowane i jędrne, a ich główka nie jest wysuszona, to znak, że są dobre.
  • Dżemy bez cukru, niegazowana woda i owoce. Oto dieta polskiej reprezentacji 8 cze 2012, 13:25 Dania z jajek na śniadanie, lekki rosół oraz grillowany kurczak i ryba na obiad, a na kolację barszcz czerwony z uszkami, kaczka pieczona, steki wołowe i krewetki - tak wygląda menu piłkarzy polskiej reprezentacji w dniu meczu z Grecją otwierającego mistrzostwa Europy.
  • Na majówkę: burger witaminowy według Roberta Sowy 25 maj 2016, 13:04 Idealny na majówkowy grill podczas drugiego w tym miesiącu długiego weekendu. Szybki, zdrowy, witaminowy. Oto przepis na domowy burger Roberta Sowy.
  • Kanapka dla całej rodziny 13 maj 2010, 13:43 8 tysięcy kalorii ma serwowany przez amerykańską restaurację "Heart Attack Grill" hamburger o wdzięcznej nazwie "poczwórny bypass". Zważywszy, że dziennie powinniśmy spożywać od 2 do 2,5 tysiąca kalorii jeden hamburger wystarczy by zaspokoić całodzienne zapotrzebowanie na...
  • Polędwiczki zwycięzcą Opolskiego Festiwalu Smaków 28 sie 2011, 21:46 Grillowane polędwiczki po florencku zwyciężyły podczas 3. Festiwalu Opolskich Smaków. Odwiedzający imprezę zorganizowaną na opolskim Rynku skosztowali w weekend 14 potraw "startujących" w konkursie i wyłonili spośród nich zwycięzcę.
  • Szpinakowa rewolucja na naszym talerzu! 16 cze 2016, 15:28 Kiedyś niechętnie ulegaliśmy namowom naszych mam na sięganie po dania z jego dodatkiem – dziś wybieramy go ze smakiem! Szpinak, bo o nim mowa to prawdziwe źródło kulinarnych inspiracji. W kuchni przyrządzimy z nim mnóstwo...
  • O, Holender! 20 sty 2015, 19:56 Jest tylko jeden sposób na złość. Tylko jeden sposób na frustrację. Jedno panaceum, może nie na całe zło świata, ale na wszystko, co wali się z trzaskiem i hukiem. Jedzenie. A najlepiej jedzenie z kimś bliskim.
  • Łosoś w salsie z pomidorów i awokado 12 mar 2015, 14:16 Składniki Ryba: 1 duży filet z łososia, szczypta soli, mielonego czarnego pieprzu, szczypta oregano, czosnku w proszku, papryki, tymianku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, ćwiartka cytryny lub limonki. Salsa pomidorowa z awokado: pół awokado, 5...
  • Boczek faszerowany suszoną śliwką 14 maj 2015, 11:49 Kolejną moją propozycją domowej wędliny jest boczek faszerowany suszoną śliwką, filetem z kurczaka i kaszą jęczmienną.
  • Jajko w koszulce ze szparagami i sosem holenderskim 21 sty 2015, 17:03 Jajka w koszulce to dobry pomysł na rozpoczęcie dnia. W tym przypadku ze szparagami, ale dodatki możecie zmieniać w zależności od pory roku. Jajko w koszulce możecie też dodać jako dodatek do zupy lub dania głównego.
  • Warstwami jesień się zaczyna... 29 wrz 2009, 17:19 Odcienie jesiennego parku można przenieść do menu i stworzyć kolorowy pejzaż na talerzu.
  • Jedz mądrze 7 kwi 2011, 6:31 Zdrowa i zbilansowana dieta wymaga od nas przede wszystkim umiaru i zróżnicowania składających się na nią produktów. Skąd jednak czerpać wiedzę o tym, co jest potrzebne dla naszego organizmu i jednocześnie nie wiąże się z przyjęciem zbyt dużej liczby kalorii? Coraz częściej...
  • Nowy stary król 20 sty 2015, 19:44 Król powrócił. Jakiś czas temu szykanowany zewsząd eko propagandą ukrył się w jakimś zacisznym kąciku i czekał. Bezkrólewie ciągnęło się latami, choć oczywiście w związku z tym, że przyroda nie znosi pustki podjęto próby...
  • Wykwintna przystawka 20 sty 2015, 19:50 Szybka kuchnia, nie wymagająca niczego poza jednym garnkiem i palnikiem stała się domeną, ale także i piętnem naszych czasów. Dawne przepisy konwertujemy do ekspresowych wersji w myśl zasady, że przecież obecnie żyje się szybko. Nie...
  • Halibut w pistacjach na szpinaku 21 sty 2015, 13:52 Halibut w pistacjach na szpinaku to świetna propozycja na dzień, w którym nie masz czasu na długie stanie w kuchni. Użycie soczewicy i ciecierzycy z puszki skraca czas przygotowania obiadu.
  • Polacy i piwo. Rocznie wypijamy 98 litrów złocistego trunku 24 maj 2016, 18:58 Spożycie piwa w Polsce wynosi średnio 98 litrów na osobę, co sprawia, że w Europie jesteśmy pod tym względem tuż za Czechami, Niemcami i Austriakami - wynika z raportu "Piwna Polska pod lupą", przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia na zlecenie Kompanii Piwowarskiej.
  • Długie śniadanie pod gołym niebem 14 cze 2016, 15:28 Piękna pogoda sprzyja leniwym porankom aż do południa. Rozsiadamy się wygodnie na tarasie czy ogrodzie, ładując baterie na cały dzień. Zanim grill się zarumieni, zanim przyjdzie czas na pierwsze obowiązki dnia, przedłużamy sobie...
  • Koszyczek piknikowy 16 cze 2009, 12:52 To nie jest zwykła wałówka. Banalne kanapki możesz upychać do torby, choćby i ekologicznej. Ale porządny piknik wymaga koszyka. Menu może być międzynarodowe, ale wiklina raczej polska.