Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 24 tekstów

  • Amerykańscy dyplomaci spróbowali polskich dań wigilijnych. Warto zobaczyć uśmiechy na ich twarzach 20 gru 2017, 14:33 Pracownicy US Embassy Warsaw zamieścili na Youtube krótki filmik, na którym pokazują swoje reakcje na tradycyjne polskie postawy wigilijne. Jak zwykle nie zabrakło śmiechu przy okazji wymawiania polskich nazw.
  • McDonald's „od kuchni” już widzieliśmy, pora na KFC. „Nagranie wykręca żołądki” 22 wrz 2017, 11:26 W sieci pojawiło się przyprawiające o mdłości wideo, które według zapewnień twórców miało zostać nagrane w jednej z restauracji sieci KFC. Ze słów pracowników dowiadujemy się m.in., że w danym lokalu popularny fastfood serwuje swoim klientom nieświeże jedzenie.
  • W kultowym burgerze z McDonald's znalazła... pełzające larwy. Pokazała nagranie 5 paź 2017, 13:56 Yasmine Batur wybrała się do popularnej sieci fast-foodów. Zamówiła tam burgera, ale jak się okazało, w gratisie dostała też... pełzające larwy. Kobieta zamieściła na Facebooku zdjęcia i nagranie przedstawiające jedzenie z „niespodzianką”.
  • Festiwal Filmowy w Wenecji od kuchni 19 sie 2015, 13:17 Włoski klimat, najlepsze filmy oraz artyści z całego świata - mowa oczywiście o Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Wenecji. Rozpoczynający się 2 września i trwający 10 dni Festiwal przyciąga największe osobistości ze świata filmu oraz liczną publiczność podziwiającą światowe...
  • Chcesz schudnąć? Oglądaj horrory 16 lis 2012, 9:43 W celu zrzucenia kilku kilogramów nadwagi można zacząć uprawiać sport i jeść niskokaloryczne potrawy albo... rozsiąść się na kanapie i oglądać filmowe horrory - podaje "The Daily Telegraph".
  • Na co zwracać uwagę przy wyborze partnera? 8 cze 2016, 14:08 Czy podobne upodobania smakowe partnerów mogą wróżyć związkowi szczęśliwą przyszłość? Czy bylibyśmy skłonni zrezygnować z dalszego spotykania się z naszym wybrankiem serca, gdybyśmy dowiedzieli się, że lubi zupełnie inne smaki? Najnowsze badanie dowodzi, że smak odgrywa w...
  • Makaron a la Scorsese 20 sty 2010, 16:49 Paul Sorvino, gwiazda filmu Martina Scorsese "Chłopcy z Ferajny", przygotowuje się do wypuszczenia sygnowanych swoim nazwiskiem sosów, wg receptury swojej matki Angeliny.
  • Dlaczego nie warto myć kieliszków od szampana w zmywarce? 30 gru 2011, 12:31 Z okazji zbliżającego się Sylwestra i mijającego Roku Chemii American Chemical Society opublikowało w internecie film poświęcony chemii szampana.
  • Podczas letniego wypoczynku sięgasz po alkohol? Uważaj! 23 cze 2015, 7:48 Alkohol kojarzy nam się z przyjemnością, relaksem, imprezą. Trunkami najczęściej raczymy się w domu (75%), pubie (12%) lub na świeżym powietrzu (8%). Kiedy pijemy latem, musimy zachować większą ostrożność: alkohol w połączeniu z upałem może znacznie skrócić naszą dobrą – i...
  • Mysz w miodzie - dawny przysmak rzymian 24 lut 2016, 7:27 Italia kojarzy nam się z pizzą, makaronami i risotto, ale starożytni Rzymianie jadali zupełnie inaczej niż dzisiejsi Włosi. Powód? Duża część produktów wykorzystywanych we współczesnej kuchni włoskiej pojawiła się dopiero po odkryciu Ameryki przez Krzysztofa Kolumba....
  • Na dobry humor – frytki! 17 lut 2010, 15:00 Frytki zawsze uważane za szkodliwe wracają do łask. Według brytyjskich naukowców mają pozytywnie wpływać na psychikę.
  • Amerykanie poznali smak Polski 6 wrz 2011, 6:53 Największy festiwal polski w USA, "Taste of Polonia", zakończył się 5 września w Chicago. Czterodniowa impreza tradycyjnie organizowana jest w pierwszy weekend września, w czasie długiego weekendu połączonego ze Świętem Pracy.
  • O życiu i polędwicy 21 sty 2015, 16:06 Życie to ciąg wyborów. Małych, codziennych, w markecie kupując składniki na kolację, w autobusie wybierając miejsce, na którym zasiadając odbędziemy podróż, czy podczas wybierania filmu na wieczór. Tysiące szybkich, czy mało...
  • Szukasz inspiracji? Spróbuj PEPSI w legendarnym opakowaniu 5 lis 2015, 16:00 Burza tapirowanych włosów, bluza oversize, kolorowe legginsy i ponadczasowe hity muzyczne to nieodłączne elementy barwnych lat 80.
  • Szczęśliwa kuchnia Beaty Pawlikowskiej 19 kwi 2016, 15:37 Bez chemii, glutenu, ze świeżych produktów – w swojej najnowszej książce „Szczęśliwe garnki extra” Beata Pawlikowska pisze o zdrowym żywieniu przez cztery pory roku.
  • Plac Nowy 1 8 wrz 2016, 10:22 Spacerując ulicami Kazimierza, nagle spostrzegasz piękny czerwony budynek z cegły z przestronnymi oknami. Czujesz się, trochę jak w Nowym Jorku a może jak w Amsterdamie, a przecież to krakowski Kazimierz. Ustawione na zewnątrz stoliki zachęcają do zatrzymania się,...
  • Paryż w sercu Warszawy 15 lis 2016, 22:51 To nie jest nowe miejsce na kulinarnej mapie stolicy. Jednak wszyscy ci, którzy przez - zbyt długi oczywiście - czas remontu ulicy Świętokrzyskiej, zdążyli odzwyczaić się od kuchni i klimatu restauracji Saint Jacques, powinni sobie o niej jak najszybciej przypomnieć.
  • Czekolada w inhalatorze 20 paź 2009, 18:03 Le Whif to rewolucyjny sposób jedzenia czekolady - przez wdychanie. To produkt bez kalorii, więc można się nim raczyć bez konsekwencji dla figury. Na razie w czterech smakach: miętowym, malinowym, mango i czystej czekolady.
  • Polacy kuszą Brytyjczyków dżemem z płatków róży 2 kwi 2011, 8:49 Niezwykła polska książka kucharska zatytułowana "Dżem z płatków róży" ukazała się na brytyjskim rynku czytelniczym nakładem wydawnictwa Tabula Books. Niezwykłość książki bierze się stąd, że jest alfabetem wspomnień, przewodnikiem po polskiej kulturze, zapisem letnich wędrówek...
  • Święto Czekolady w Kargowej. Już od piątku! 24 cze 2011, 11:06 Od piątku do niedzieli (24-26 czerwca) w Kargowej odbywać się będzie "Polsko-Niemieckie Święto Czekolady". To pierwsza tego typu impreza w tym mieście i całym regionie lubuskim.
  • Festiwal Smaku od piątku w Lublinie 8 wrz 2011, 12:46 Konkursy, warsztaty kulinarne i degustacje potraw, a także koncerty, wystawy oraz spektakle złożą się na program Europejskiego Festiwalu Smaku, który w piątek rozpocznie się w Lublinie. Dodatkową atrakcją imprezy ma być benefis Stana Borysa.
  • 8 listopada zjedz zdrowe śniadanie 7 lis 2011, 13:41 Dzień Zdrowego Śniadania, który po raz pierwszy będziemy obchodzić 8 listopada, ma uświadamiać rodzicom, dzieciom i nauczycielom, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Data święta nie została przez pomysłodawców dnia wybrana przypadkowo - od 2007 r. dzień ten...
  • Marnując jedzenie, szkodzimy środowisku 21 mar 2012, 12:03 Wyrzucona żywność to zmarnowane hektolitry wody i energii zużytej do jej produkcji, transportu, przechowywania i przygotowania - podkreśla Federacja Polskich Banków Żywności, która w środę zainaugurowała kampanię informacyjną "Nie marnuj jedzenia. Myśl ekologicznie".
  • Prawie milion pełnych talerzyków 30 lis 2012, 15:58 Ponad 479 607 ton zebranej żywności, 40 000 wolontariuszy, 2500 zaangażowanych sklepów w całym kraju, blisko 25 000 nowych fanów na Facebooku i jak zwykle niezawodni – ludzie dobrej woli, którzy wspierali program na każdym etapie jego realizacji. Dzięki wszystkim działaniom...