Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 40 tekstów

  • Masz trądzik? Tej żywności unikaj! 12 mar 2015, 14:36 Dyskusja na temat wpływu diety na naszą cerę nie ustaje od kilku dziesięcioleci. Przegląd badań klinicznych z ostatnich 50 lat pokazuje, że to, co jemy, w ogromnym stopniu decyduje o wyglądzie naszej skóry. Zobacz, które produkty szkodzą jej najbardziej.
  • Ile cukru w cukrze – biały, brązowy, a może...? 15 kwi 2016, 14:18 Cukier krzepi. Ale i tuczy. Dlatego często zastępujemy go miodem, stewią, syropami. Czy zawsze wychodzi nam to na zdrowie?
  • Obiad niejadka: jak przechytrzyć nasze dziecko 1 cze 2016, 12:10 Czy każdy obiad małego niejadka musi kończyć się awanturą? Nie. Oto kilka sposobów na to, by nasze dziecko już ze smakiem jadło to, co zdrowego podamy mu na talerzu.
  • Śniadanie w stylu Polki 8 cze 2016, 11:00 Z badania „Style śniadaniowe wśród Polek”, przeprowadzonego na zlecenie California Prune Board, wynika, że statystyczne śniadanie to nadal wspólny posiłek przy stole, na którym królują tradycyjne wędliny, sery, jajka i mleko. Choć mała liczba owoców i warzyw na śniadaniowych...
  • „Dobra zmiana” również na rynku napojów gazowanych. Do sprzedaży trafi Coca-Cola Plus 7 lut 2017, 8:43 Nowy prezes Coca-Coli zapowiedział, że w ciągu najbliższych miesięcy firma będzie się chciała skoncentrować na wprowadzeniu zmian w swoich flagowych produktach m.in. poprzez redukcję ilości cukru oraz kalorii. Jednym z pierwszych krajów, gdzie zostaną wprowadzone zmiany jest...
  • Można najeść się zapachem 7 sty 2010, 15:10 Zazwyczaj, kiedy widzimy smakowitą potrawę albo czujemy jej zapach zaczyna cieknąć nam ślinka i robimy się głodni. Często zapach prowokuje nas do jedzenia, mimo że czujemy się syci. Tymczasem jak dowodzą naukowcy najeść można się samym zapachem.
  • Żel na głoda 21 sty 2010, 15:36 Wszystkim, którzy zmagają się z problemem ciągłego podjadania, być może już niedługo przyjdą z pomocą chemicy z uniwersytetu w Birmingham. Właśnie mija rok, odkąd rozpoczęli planowane na cztery lata badania nad żelem ograniczającym apetyt.
  • Sprawdź kalorie przed posiłkiem 24 mar 2010, 11:41 Sieciowe restauracje w USA będą musiały umieszczać w menu wartość kaloryczną serwowanych dań. Nowe przepisy znalazły się w ustawie o reformie systemu opieki zdrowotnej, którą we wtorek podpisał amerykański prezydent Barack Obama.
  • Lżejsi, piękniejsi i... bardziej wydajni 30 kwi 2010, 15:32 Złe odżywianie może złamać karierę zawodową. Takie wnioski nasuwają się po opublikowaniu wyników badania „"Chitinin Extra. Lżej w pracy", pierwszego tego typu badania w Polsce, z których wynika, że prawie 70 proc. Polaków jest zdania, że szczupła sylwetka pomaga w...
  • Kanada ostrzega przed napojami energetycznymi 10 paź 2010, 8:07 Kanadyjskie organizacja służby zdrowia Health Canada ostrzegła przed napojami energetycznymi, prosząc o przekazywanie sygnałów o niepożądanych reakcjach na takie napoje.
  • Błonnik wydłuża życie 15 lut 2011, 8:59 Spożywanie większych ilości błonnika może zmniejszać ryzyko przedwczesnego zgonu, m.in. z powodu chorób układu krążenia, infekcji i schorzeń oddechowych - wynika z pracy, którą zamieszcza internetowe wydanie pisma "Archives of Internal Medicine". Błonnik jest jadalną częścią...
  • Niskokaloryczna dieta pokona cukrzycę? Jest szansa 5 lip 2011, 13:31 Drastyczne ograniczenie kalorii dostarczanych w ciągu dnia może cofać patologiczne zmiany towarzyszące cukrzycy typu II - wynika z badań brytyjskich naukowców, na których powołuje się portal fit.pl. Czy oznacza to, że niskokaloryczna dieta może trwale leczyć z cukrzycy?
  • Dieta i trening – czyli droga do wymarzonej sylwetki 8 lip 2011, 15:06 Odpowiednio dobrana dieta i ćwiczenia modelujące sylwetkę i wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej to – zdaniem specjalistów z Hotelu SPA Dr Ireny Eris – „prosty i przyjemny sposób” na pozbycie się zbędnych kilogramów i ukształtowanie wymarzonej...
  • Polacy nie zwracają uwagi na to, co jedzą 19 lip 2011, 16:57 82 proc. Polaków nie stosowało w ostatnim roku żadnej diety i nie zwracało uwagi na to, co jest bardziej korzystne dla zdrowia – wykazały opublikowane we wtorek badania TNS OBOP.
  • Orzechy walczą ze złym cholesterolem 27 sie 2011, 10:10 Na obniżenie poziomu złego cholesterolu lepiej działa jedzenie orzechów, soi czy owsianki niż zmniejszanie ilości tłuszczu w pożywieniu – wynika z najnowszych badań na Uniwersytecie Toronto (UofT).
  • Jak walczyć z wilczym głodem? 13 wrz 2011, 15:42 Każdy, kto chociaż raz się odchudzał doskonale zna to uczucie – straszny niepohamowany apetyt na wszystko, czego jeść nie można. Jak sobie poradzić z głodem, które jest jednym z najczęstszych powodów zaprzestania stosowania się do zaleceń dietetyka? Wbrew pozorom nie...
  • PSL: jedzcie tłusto. Ekspert: lepiej nie 16 wrz 2011, 7:53 Polskie Stronnictwo Ludowe chce namówić Polaków do jedzenia tłustych posiłków. Ludowcy zaprosili do Sejmu przedstawicieli stowarzyszenia Optymalni, którzy przekonywali: jedzmy tłusto, bo to zdrowe. Eksperci ostrzegają: to niebezpieczne.
  • Jedz dużo błonnika. Będziesz żyć dłużej 20 paź 2011, 10:44 Spożywanie większych ilości błonnika może zmniejszać ryzyko przedwczesnego zgonu, m.in. z powodu chorób układu krążenia, infekcji i schorzeń oddechowych.
  • Orzechy pomogą walczyć z cholesterolem 6 gru 2011, 11:37 Na obniżenie poziomu złego cholesterolu lepiej działa jedzenie orzechów, soi czy owsianki niż zmniejszanie ilości tłuszczu w pożywieniu - wynika z najnowszych badań na Uniwersytecie Toronto (UofT).
  • Wigilia: jak jeść, żeby nie przytyć 20 gru 2011, 11:19 W Wigilię tradycyjnie siadamy przy suto zastawionym stole. Pierogi, śledź w oleju, smażony karp - wszystkie te dania kuszą, ale na pewno nie pomagają zachować szczupłej sylwetki. Ale przecież na stole są również inne dania.
  • Celebryci jedzą szparagi. "To danie królewskie" 15 maj 2012, 15:12 Z powodu mrozów tegoroczny sezon szparagowy w Polsce rozpoczął się później i wiązał się z poważnymi stratami dla producentów. Szparag to warzywo coraz częstsze na polskich stołach, Polacy gustują w szparagach bielonych, ale sięgają i po szparagi zielone.