Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 446 tekstów

  • 9 sie 2017, 12:50 Napis „1 sierpnia, dzień pamięci” i sugestywny środkowy palec obwiązany kokardką. Do tego hasło: „Chrzanić to co było, ważne to, co będzie!” Tak Tiger reklamował swój napój energetyczny. W środę po południu Maspex przeprosiła za incydent.
  • 18 sie 2017, 17:36 Odpowiedź na pytanie o popularność islamu w polskich zakładach karnych jest paradoksalnie prosta. Wiąże się to ze zmianą wyżywienia.
  • 4 kwi 2017, 16:25 Sposobów podawania golonki jest wiele, w zależności od regionu, np. w Beskidach na golonce przyrządza się kwaśnicę. W Beskidzie Śląskim i Żywieckim golonkę najczęściej dusi się w piwie.
  • 15 kwi 2017, 13:20 Jak przez wieki zmieniały się wielkanocne zwyczaje Polaków? W co wierzyliśmy, co jedliśmy i jak to jest z datą tych świąt? Zapraszamy do lektury.
  • 29 maj 2017, 10:12 Firma prowadząca sejmową stołówkę już w kwietniu wypowiedziała umowę zawartą w styczniu z Kancelarią Sejmu. Jak przyznał w rozmowie z „Rzeczpospolitą”, na karmieniu posłów nie da się zarobić na utrzymanie.
  • 14 kwi 2017, 13:13 Po przeprowadzeniu 12 kontroli w zakresie jakości i prawidłowości oznakowania ryb, przetworów rybnych i mrożonych produktów w glazurze, Inspekcja Handlowa w Gdańsku nie miała wielu dobrych wiadomości.
  • 13 kwi 2017, 20:29 Od tego miesiące w Tajwanie zakazane jest zabijanie, sprzedaż i konsumpcja psów. Na zmianie przepisów skorzystały też koty.
  • 22 kwi 2017, 18:56 Słone jedzenie nie zwiększa pragnienia, jak sądzono dotychczas, lecz za to potęguje uczucie głodu – twierdzą niemieccy naukowcy.
  • 11 cze 2017, 16:51 W wieku 83 lat zmarł Sotirios Panopoulos, uznawany za twórcę pizzy hawajskiej. Jeszcze w lutym tego roku mężczyzna opowiadał w BBC, że to on wpadł na pomysł urozmaicenia pizzy ananasem. Grek nigdy nie opatentował swojej wersji włoskiego przysmaku.
  • 18 lut 2015, 15:13 Składniki 45 g fasoli kidney 150 g cukinii 100 g pieczarek 75 g marchwi 1 puszka pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku  1 łyżka oleju rzepakowego szklanka wody sól morska Wykonanie Fasolę płuczemy pod zimną wodą, następnie należy ją...
  • 10 gru 2009, 11:49 Czy hamburger może być eleganckim i drogim daniem? „Forbes”, który opublikował listę najbardziej luksusowych i ekstrawaganckich dań, pokazuje, że nawet tak pospolite danie, synonim junk foods, może kosztować, bagatela, 5 000 dolarów.
  • 19 maj 2016, 16:15 Zupy i przystawki, dania rybne i mięsne, ciasta i desery, wegetariańskie sałatki… W swojej najnowszej książce „Krok po kroku z Robertem Sową” znany szef kuchni sprzedaje nieskomplikowane dania nawet dla początkujących kucharzy.
  • 1 sty 2015, 13:04 Blogerka kulinarna, Anna Petyna przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje propozycje dań z makaronem.
  • 6 cze 2016, 14:22 Zdrowe, lekkie i pożywne, czyli miks warzyw, owoców i kaszy. Oto nowe danie Roberta Sowy
  • 16 gru 2016, 7:39 „Jaki Nowy Rok, taki cały rok” – mówi znane polskie przysłowie. Dlatego każdy chce spędzić Sylwestra w wyjątkowy sposób, który pozwoli odróżnić go od codziennych dni. Huczne przyjęcia w restauracjach, imprezy w klubach czy wizyty u znajomych to jedne z najbardziej popularnych...
  • 14 lis 2011, 12:44 Jak się robi smak truskawki? Dlaczego do lodów dodaje się wodorosty? Jaki insekt wchodzi w skład Twojego obiadu? Przedstawiamy siedem zaskakujących faktów o żywności produkowanej masowo.
  • 30 lis 2011, 11:59 120 proc. - o tyle w ciągu ostatniego roku wzrosła cena... flaków wołowych.
  • 15 maj 2012, 15:12 Z powodu mrozów tegoroczny sezon szparagowy w Polsce rozpoczął się później i wiązał się z poważnymi stratami dla producentów. Szparag to warzywo coraz częstsze na polskich stołach, Polacy gustują w szparagach bielonych, ale sięgają i po szparagi zielone.
  • 8 sty 2015, 10:51 Co dziesiąty Polak jada pizzę przynajmniej raz w tygodniu, a 48 proc. raz w miesiącu. Polacy są tradycjonalistami przywiązanymi do swoich ulubionych smaków. Najpopularniejszym rodzajem jest margherita, czyli podstawowa wersja pizzy – z serem i sosem pomidorowym.
  • 16 cze 2016, 15:28 Kiedyś niechętnie ulegaliśmy namowom naszych mam na sięganie po dania z jego dodatkiem – dziś wybieramy go ze smakiem! Szpinak, bo o nim mowa to prawdziwe źródło kulinarnych inspiracji. W kuchni przyrządzimy z nim mnóstwo...
  • 22 cze 2016, 10:37 Naszych najmłodszych już tylko kilka dni dzieli od ostatniego dzwonka i upragnionych…wakacji! A jak wakacje, to oczywiście wspaniała pogoda, relaks i dużo wolnego czasu. By spędzać go jak najwięcej na świeżym powietrzu,...