Śniadaniowa jaglana

Śniadaniowa jaglana

Dodano:   /  Zmieniono: 
Śniadaniowa jaglana
Śniadaniowa jaglana / Źródło: Martyna Staśkiewicz
Przyznaję się, ze nie bawię się w robienie z kaszy parasola czy samochodu, ale podzielę się tym co mam.

Bez dwóch zdań jestem szamanką śniadaniową. Moje śniadania są dziełami sztuki. Codzienne inne, codziennie smaczne, codziennie wyjątkowe. Jeżeli chodzi o kaszę to jaglana jest numerem 1 a więc…

Składniki:

  • Pół szklanki kaszy jaglanej,
  • Półtora szklanki mleka,
  • 1 małe jabłko,
  • Szczypta cynamonu,
  • Jogurt naturalny,
  • Orzechy włoskie,
  • Suszona żurawina

(1 łyżka masła orzechowego) – wersja dla uzależnionych czyli mnie :-), zmieszana łyżka z kaszą bez jogurtu smakuje idealnie i nadaje orzechowy smaczek.

Przygotowanie

  1. Gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.
  2. Gdy kasza wchłonęła już trochę mleka i zacznie bąbelkować dodajemy starte na tarce jabłko.
  3. Mieszamy jeszcze przez około 2 minuty.
  4. Następnie łączymy wszystkie składniki( najlepiej: pół jogurtu na spód, zawartość garnuszka wymieszać z orzechami i rodzynkami posypać cynamonem, pół jogurtu i do dekoracji na wierzch kilka orzeszków i żurawiny).

P.S Gotowe! Nie trzeba tego robić tak jak ja w słoiczku :-)

Wskazówka

Polecam wieczorem wsypać pół szklanki kaszy jaglanej do miseczki zalać półtora szklanką mleka i włożyć do lodówki na noc. Zaoszczędzicie przez to czas rano podczas gotowania. Tak samo można robić z owsianką.

Rano wystarczy jedynie przelać zawartość miseczki do garnuszka pogotować dodać ulubione składniki i gotowe.

Czytaj także

 0

Czytaj także