Łosoś w salsie z pomidorów i awokado

Łosoś w salsie z pomidorów i awokado

Dodano:   /  Zmieniono: 
Łosoś w salsie z pomidorów i awokado
Łosoś w salsie z pomidorów i awokado / Źródło: Fotolia / Autor: robynmac

Składniki

Ryba:

  • 1 duży filet z łososia,
  • szczypta soli, mielonego czarnego pieprzu,
  • szczypta oregano, czosnku w proszku, papryki, tymianku,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • ćwiartka cytryny lub limonki.

Salsa pomidorowa z awokado:

  • pół awokado,
  • 5 pomidorów koktajlowych przekrojonych na pół,
  • pół łyżki drobno posiekanej kolendry,
  • 1 mała cebula, drobno posiekana,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • sól i czarny pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Wymieszać przyprawy do ryby. Rybę skopić oliwą, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę lub na całą noc. Rozgrzać patelnię grillową/grill/piekarnik i upiec rybę. W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki salsy. Podawać łososia ułożonego na pomidorowej salsie z ćwiartką cytryny/limonki.

Smacznego!

 0

Czytaj także