Pęczotto z wątróbką i cebulką

Pęczotto z wątróbką i cebulką

Dodano:   /  Zmieniono: 
Pęczotto z wątróbką i cebulką
Pęczotto z wątróbką i cebulką / Źródło: Ewa Sidor

Składniki:

  • 1/2 opakowania pęczaku
  • 1 cebula
  • wątróbka drobiowa 1/2 kg
  • sól morska
  • pieprz młotkowany
  • masło ok 2 łyżki
  • olej 1 łyżka

Wykonanie:

Pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem soli do smaku.

Wątróbkę drobiową oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojona wątróbkę. Smażymy. Pod koniec smażenia solimy i doprawiamy do smaku.

Następnie łączymy pęczak z smażoną wątróbką. Dodajemy łyżkę masła. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Podajemy na ciepło.

Czytaj także

 0

Czytaj także