Wegeburgery z kotletów sojowych

Wegeburgery z kotletów sojowych

Dodano:   /  Zmieniono: 
Wegeburgery z kotletów sojowych
Wegeburgery z kotletów sojowych / Źródło: Picante-Jalapeno

Skład

  • bułki do burgerów 
  • kotlety sojowe
  • jajko, bułka tarta, sól i pieprz - do panierowania
  • sałata (u nas roszponka)
  • pomidor
  • ser feta

Zaczynamy.

Przygotowujemy bułki do burgerów wg podanego przepisu.

Kotlety sojowe wyjmujemy z opakowania, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na około 5minut. Wyjmujemy je z wody, odsączamy, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju.

Na upieczone i rozkrojone bułki kładziemy sałatę, plasterki pomidora, pokrojony w kostkę ser feta i kotleciki sojowe, przykrywamy drugą połową bułki. Możemy podawać także z sosem czosnkowym.

Czytaj także

 0

Czytaj także