Rolada polska

Rolada polska

Dodano:   /  Zmieniono: 
Rolada polska
Rolada polska / Źródło: Oliwia Szczuka-Rodzeń

Składniki

  • 500 g kaszy gryczana
  • 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)
  • 2 jajka
  • 100 g sera feta 
  • 6 - 7 plastrów pomidora suszonego
  • sól 
  • pieprz 
  • bułka tarta
  • olej

Wykonanie

Zmieszaj ugotowaną kaszę z mięsem, jajami i przyprawami. 

Papier do pieczenia posmaruj olejem, oprósz bułką tartą. Nałóż na papier przygotowaną masę i rozprowadź po całej powierzchni. Warstwa powinna mieć około 1cm grubości. Przy jednej z krawędzi nałóż rozkruszony ser i plastry pomidora. 

Następnie z pomocą papieru zwijaj masę w rulon. 

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. 

Smacznego!

Czytaj także

 0

Czytaj także