Pulpety z kaszy jęczmiennej

Pulpety z kaszy jęczmiennej

Dodano:   /  Zmieniono: 
Pulpety z kaszy jęczmiennej
Pulpety z kaszy jęczmiennej / Źródło: Małgorzata Gębala

Składniki

  • 1 torebka kaszy jęczmiennej wiejskiej
  • 1 cebula
  • 4 pieczarki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa typu ziarenka smaku lub kucharek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić drobno i także podsmażyć na patelni.

Kaszę jęczmienną ugotować. Połączyć z mięsem i warzywami. Przyprawić do smaku. Dodać jajko. Wymieszać i formować z powstałego farszu pulpety.

Smażyć panierowane mąką. Podawać polane dowolnym sosem. Ja użyłam sosu z torebki.


 0

Czytaj także